Mašinski rutinski do trijumfa

343

Odbojkaši Mašinskog fakulteta odneli su pobedu u meču protiv ekipe Ekonomskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:14, 25:20) u okviru lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Stanojlović je opravdao ulogu kapitena i predvodio svoju ekipu u trijumfu sa osvojenih 11 poena.

Finalni dan USSB

Prvi period igre prošao je u pasivnoj igri ekonomista, pa Mašinski nije imao poteškoća da na samom početku seta napravi veliku prednost (7:2) koju je do kraja seta samo uvećavao. Tome su doprineli Stanojlović prvim tempom i direktnim poenima, u napadu su bili uspešni Bubulj i Dragović, dok je Babić bio siguran u bloku. Ekonomisti su tajm-autom pokušali da poremete ritam protivnika, međutim to im nije pošlo za rukom. Ekipa Mašinskog fakulteta je precizno napadala, još bolje se branila, ali i taktički osvajala poene nadmudrivši blok protivnika. Bez oscilacija priveli su set kraju, a prvu dvocifrenu prednost stekli su pri rezultatu 23:13. Ekonomisti su pogrešili pri organizovanju napada, pa je Mašinski fakultet poveo 1:0 u setovima.

Sastavi timova
Ekonomskifakultet Mašinski fakultet
4 Radović S. 1 Ćosić S.
7 Cvijetić S. 2 Dragović F.
9Zbiljić M. 3Stanojlović M.
12 Todorović A. 4 Vuković N.
19 Kukoleča M. 5 Babić P.
23 Jovanović V. 9 Nikoletić A.
3 Marković A. (L) 19 Bubulj I.
12 Todosijević V. (L)
Kukoleča je asom otvorio drugi set za Ekonomski fakultet međutim Stanojlović je, nakon idealnog prijema, odmah uzvratio napadom na koji ekonomisti nisu imali odgovor. Posle nekoliko neiznuđenih grešaka, ekonomisti su zatražili tajm-aut nakon kog su došli na poen zaostatka (8:7). Usledila je serija poena na strani Mašinskog fakulteta, ali je Kukoleča ubrzo izjednačio rezultat (11:11). Iskoristili su ekonomisti i drugi tajm-aut, ali se rafal Mašinaca nastavio – uspešni su bili napadi iz zone dva i četiri, iz druge linije, a ni tempo nije zaostajao. Ćosić je pokazao spretnost na mreži, pa je kuvanim loptama nadmudrio blok protivnika. Tačku na utamicu stavio je Stanojlović preciznim napadom iz zone dva.
Statistika
Ekonomskifakultet Mašinskifakultet
Poeniizigre 11 26
Poeniizbloka / 3
As servis 1 4
Greškeizigre 10 8
Greškeizbloka 1 2
Servisgreške 6 12
Kapiten Mašinskog fakulteta, Marko Stanojlović,rekao je da je ova pobeda veoma važna zbog plasmana na tabeli. „Ušli smo rasterećeno u meč, očekivali smo pobedu. Ovaj trijum je veoma bitan jer se lomimo između 3. i 4. mesta. Iščekujemo utakmicu sa Građevniskim fakultetom, jer od njenog ishoda zavisi kasniji razvoj situacije – da li ćemo igrati protiv DIF-a ili Pravnog fakulteta“, istakao je Stanojlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPrva pobeda farmaceuta!
Naredni tekstPetrovićeva za rutinsku pobedu FON-a
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.