Mašinski fakultet rutinski protiv Filološkog fakulteta

322

Košarkaši Mašinskog fakulteta pobedili su ekipu Filološkog fakulteta rezultatom 71:45 (19:12, 12:8, 20:14, 20:11) u okviru trinaestog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu.
Najraspoloženiji igrači kod mašinaca bili su Gojak sa 18 poena i Perković sa 6 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok se na drugoj strani istakao Košanin sa 18 poena i 5 skokova.

Finalni dan USSB

Od starta prve četvrtine, košarkaši Filološkog fakulteta igrali su u bržem ritmu, dok su igrači Mašinskog fakulteta igrali čvrsto u odbrani i strpljivo u napadu. Garić je postigao prve poene za mašince, a ubrzo nakon njega, Gojak je postigao faul koš i dodao slobodno bacanje (5:0). Prve poene za Filološki fakultet postigao je Košanin sa linije slobodnih bacanja (5:2). Do kraja četvrtine, mašinci nisu promašili nijedan šut, a ni slobodno bacanje. Gojak je pogodio još jednu trojku, Perković dodao dva slobodna bacanja i faul koš i Stojić jedan šut sa poludistance (19:7). Košanin je pred kraj četvrtine uspeo da smanji razliku protivnika preciznim šutem za dva poena i dodatnim bacanjem, a Stojanov preciznim prodorom (19:12).

U drugoj četvrtini su igrači Mašinskog fakulteta počeli da igraju čvršće u odbrani, pa su time ograničili protivnike na ukupno 8 poena za ceo period. Prve poene za Filološki fakultet postigao je Đekić akrobatskim prodorom i završnicom (19:14). Međutim, ubrzo su mašinci napravili seriju poena i dodatno uvećali stečenu prednost. Stojić i Garić su bili uspešni pri završnici prodorom, dok je Repac pogodio jednu trojku, a Perković dva puta sa linije slobodnih bacanja (28:14). Igrači Filološkog fakulteta su isključivo napadali šutem sa poludistance. Stojanov, Simović i Košanin bili su precizni u šutu za dva poena do kraja četvrtine (28:20). Za kraj drugog perioda igre, Gojak je pogodio faul koš pri prodoru i dodatno slobodno bacanje (31:20).


Sastavi timova
Mašinski fakultet

Filološki fakultet

1 Smiljanić I. 1 Grujić N.
4 Vereš J. 2 Stojanov N.
5 Danilović P. 3 Đekić N.
7 Garić V. 5 Ćupurdija L.
8 Gojak M. 6 Košanin N.
9 Stojić A. 15 Kovač L.
10 Rakić B. 20 Simović P.
13 Repac N. 44 Milovanović N.
14 Dimić N.
23 Perković P.
91 Bojović P.
Treću četvrtinu su mašinci započeli sa novom serijom poena, tačnije Gojak je vezao 3 uzaspotna kontranapada, a nakon njega su Smiljanić i Garić dodali još po dva šuta za dva poena (41:20). Đekić je uspeo da smanji razliku pogodivši trojku, Košanin je pogodio šut za dva poena i nakon toga dodao je dva slobodna bacanja (41:27). Do kraja četvrtine, košarkaši Filološkog fakulteta uspeli su još dva puta da poentiraju za dva i jednom za tri poena, Đekić je bio precizan sa poludistance, dok je Simović bio precizan za dva i tri poena (41:34). Na drugoj strani, Repac i Bojović su bili precizni sa poludistance, dok je Vereš pogodio šut za tri poena (51:34).

Četvrtu četvrtinu, igrači Mašinskog fakulteta su igrali u znatno sporijem ritmu, dok su protivnici sa Filološkog fakulteta ubrzali ritam igre u napadu. Bojović je otvorio ovu četvrtinu pogodivši šut sa linije 6.75, nakon toga je Gojak bio precizan jedanput sa linije slobodnih bacanja dok je Smiljanić uspeo da pogodi faul koš i dodatno bacanje (58:34). Košanin je u posledjnoj deonici vodio svoju ekipu u napadu – bio je precizan dva puta pri šutu za tri i jednom za dva poena, Đekić je dodao još jednu trojku, dok je Kovač doprineo sa jednim slobodnim bacanjem (58:45). Do kraja deonice, mašinci su uspeli da poentiraju na više načina i privedu utakmicu kraju. Gojak je još jednom bio precizan pri prodoru, Vereš je dva puta zaredom pogodio šut sa poludistance, dok je Rakić bio precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja i jednom sa poludistance (71:45).

Statistika

Mašinski fakultet

Filološki fakultet

Šut za 1 poen 13/18 6/10
Šut za 2 poena 20/31 10/38
Šut za 3 poena 5/17 3/23
Defanzivni skok 16 10
Ofanzivni skok 5 8
Asistencije 12 2
Izgubljene lopte 9 4
Ukredene lopte 2 8
Blokade 3 1
Košarkaš Mašinskog fakulteta Vuk Garić, čestitao je protivnicima na fer i korektnoj igri i dodao očekivanja u nastavku takmičenja. „Pre svega bih se zahvalio protivnicima na fer i korektnoj igri, mislim da smo od samog starta krenuli agresivno i da nas je dobra odbrana vodila do nove pobede. Moramo se okrenuti odmah ka novoj utakmici, igramo sa TMF-om, zauzimaju prvo mesto na tabeli i nadamo se boljem rezultatu“, izjavio je Garić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstStomatolozi pobedom kreirali novu šansu za prolaz
Naredni tekstFON ubedljiv u derbiju sa saobraćajcima
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.