Mašinski bolji od Poljoprivrednog

217

U okviru grupe B, Univerzitetske lige za odbojkašice, odigran je meč između Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta. Mašinski je bez mnogo problema došao do pobede rezultatom 2:0.

[tab] [tab_item title=”Igrači”]
Finalni dan USSB

Mašinski fakultet

Poljoprivredni fakultet

2 Radović Maja

2 Bugarić Nevena

3 Nikolić Milica

5 Marčićev Jovana

4 Matrak Monika

6 Savić Katarina

5 Marković Kristina

7 Milić Danica

6 Matrić Aleksandra

9 Cvetković Jana

7 Ivanović Saša

10 Šarenac Jelena

8 Blažić Jelena

12 Muždalo Sara

9 Kočović Jelena

15 Novaković Nataša

10 Andrić Ana

11 Nikolić Dragana

14 Cvetić Kristina

18 Cvitkovac Bojana

[/tab_item] [tab_item title=”Statistika”]

Mašinski fakultet

Poljoprivredni fakultet

Poeni iz napada

16

19

Poeni iz bloka

1

2

As servisi

8

6

Servis greške

4

8

Greške iz igre

7

17

[/tab_item] [/tab]

Početak prvog seta je bio izjednačen. Prednost je prelazila sa jednog na drugi tim, ali Mašinski ubrzo odlučnijom igrom stiže do rezultata 5:3. Imali su dobro organizovane i iskorišćene napade. Igra drugog tima je bila svedena na dve igračice koje su rešavale napade. U timu Poljoprivrednog fakulteta se posebno istakla Jana Cvetković, osvojivši u prvom setu 5 poena. Mašinski je imao prednost sve do kraja seta, koji se završava sa 25:19.

Mašinski je u drugi set ušao mnogo sigurnije, agresivnom igrom stižu do prednosti od 7:0, i to pre svega zahvaljujući sjajnim servisima Monike Matrak. Međutim, odličnom igrom i dobrim blokovima Poljoprivredni pravi seriju od 5:0 i tako se stiže do rezultata 7:5. To ipak nije bilo dovoljno da bi se prešlo u prednost jer je Mašinski sa svakim novim osvojenim poenom bivao sve snažniji. Drugi set se završava istim rezultatom kao i prvi 25:19. Konačan rezultat 2:0 u korist Mašinskog fakulteta.

Najefikasnije igračice u pobedničkom timu bile su Maja Radović sa 7 poena i Monika Matrak sa 5 poena, a na drugoj strani mreže najbolje su bile Jana Cvetković sa 9 i Nevena Bugarić sa 7 poena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB