Mašinci zaustavili FSFV

593

U drugom kolu lige Univerziteta u Beogradu, sastali su se ekipa Mašinskog fakulteta i ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Odbojkaši Mašinskog fakulteta odneli su pobedu rezultatom 2:1 (18:25, 25:17, 17:15). Dragović je opravdao ulogu kapitena i predvodio svoju ekipu u trijumfu sa osvojenih 12 poena.

Finalni dan USSB

 

Difovci su bolje ušli u duel, Aničić  je iz zone dva doneo prve poene FSFVu. Međutim, u nastavku je došlo do pada u igri, pritom je i Mašinski  zaigrao mnogo bolje. Kapiten Dragović je nakon preciznog servisa osvojio I dva asa za svoju ekipu što je rezultiralo izjednačenjem. Tokom prvog seta su se timovi smenjivali u vođstvu. Međutim dvojni blok FSFV-ovca sa Radićem i Zornićem, zaustavio je mašince u napadu. Aničić tada vezuje seriju poena iz zone dva i odvodi svoju ekipu na odmor. Iako su igrači FSFV-a lako osvojili prvi set (25:18), tu su i stali.Sa druge strane, ekipa mašinskog fakulteta nije odustajala posle izgubljenog prvog seta, već su se momci trgli i došli do trijumfa.

Drugi period igre prošao je u pasivnoj igri fiskulturaca ,pa mašinci nisu imali poteškoća da na samom početku seta naprave veliku prednost (8:2) koju su do kraja seta samo povećavali. Ekipa Mašinskog fakulteta je precizno napadala, još bolje se branila i probijala dvojni blok protivničke ekipe. Tome su doprineli Stanojlović prvim tempom i direktnim poenima, u napadu su bili uspešni Luković i Krstić, dok je Dragović bio siguran na servisu. Na drugoj strani, najbolji su bili Aničić (11 poena) i Radić (9 poena). Drugi set je završen rezultatom 25:17 u korist Mašinskog fakulteta.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Mašinski fakultet
Derikonjić Igor Puzović M.
Radić S. Dragović F.
Zornić S. Stanojlovič M.
Terzić M. Luković V.
Aničić Z. Nešovanović Lj.
Dabić M. Todosavljević V.
Petrović M. Krstić N.
Radanović V.
Ispostavilo se da je presudan bio treći deo igre. Mašinski je bolje otvorio odlučujući period igre , nakon uspešnog smeča iz zone 2, Stanojlović je otišao na servis i upisao dva Asa. Videla se taktička igra mašinaca, kada su osvojili lake poene na servisu gađavši jednog od igrača FSFV-a.  Ekipa mašinskog fakulteta bila je u prednosti 5 poena, što je poremetilo redove ekipe Fakulteta za sport. Posle upisanih grešaka iz igre, odbojkaši Fakulteta za sport stižu rezultat, ali u ključnom delu igre ekipa iz Kraljice Marije je billa mnogo koncentrisanija, te je tako uspela da prelomi i da na kraju slavi, (15:17).

Statistika
Fakultet sporta I fizičkog vaspitanja Mašinski fakultet
Poeni iz igre 35 28
Greške iz igre 11 13
As servis 1 5
Servis greške 5 7
Poeni iz bloka 4 8

Kapiten pobedničke ekipe Mašinskog fakultetaDragović Filip rekao je da su imali spremljenu taktiku koja ih je dovela do pobede. „Drugi set smo malo gađali  na prijemu jednog njihovog igrača, tu smo dobili malo više poena i treći set otvaramo totalno drugačije“ , izjavio je Dragović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB