Mašinci krenuli po duplu krunu

169

Odbojkaši Mašinskog fakulteta startovali su pobedom u kupu protiv Medicinskog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima 25:18, 25:19. Do trijumfa su došli raznovrsnijom igrom u napadu i sigurnijim prijemom. Mašinci su ovom pobedom opravdali epitet šampiona Prve lige i istakli kandidaturu za osvajanje trofeja kupa. Medicina i pored solidnog otpora koji je pružila završava takmičenje u ranoj fazi.

Igrači
Medicinski Mašinski
1 Kokošar N. Marinković M. 5
4 Petković S. Milisavljević M. 7
8 Jevtić N. Petrićević M. 9
3 Đurđević M. Dragović F. 12
18 Šarac D. Ognjenović V. 11
21 Petković M. Karadžić F. 6
13 Zarić D. Stanojlović M. 3
11 Marković D. Arsenoski M. 10
5 Cekić N. Petrović D. 8
  Jović M. 2
   
 
Finalni dan USSB

Mašinci su već početkom prvog seta napravili osetnu razliku. Napadima Milisavljevića i Marinkovića dolaze do prednosti od 10:5. Razlika bi verovatno bila i veća da nisu olako grešili. Čim su redukovali broj grešaka došli su do najubedljivije prednosti od 19:10. Usledilo je opuštanje koje su Medicinari iskoristili poenima Kokošara, Petkovića i Markovića. Seriju od 7:2 ekipa Mašinskog fakulteta prekida tajmautom pri rezultatu 21:17. Prijao im je predah  pošto su nakon toga izgubili samo jedan poen, a konačan rezultat prvog seta snažnim smečom postavlja Milisavljević.

Drugi deo je bio nešto uzbudljiviji. Gotovo tokom čitavog seta rezultat je bio ujednačen. Ekipa Medicine je smanjila broj servis grešaka, a proradio je i blok. Tehničar Mašinaca Arsenoski razigrao je i ostatak ekipe, pa su poene upisali Stanojlović i Petrović. Tri puta su Medicinari dolazili do prednosti od dva poena. Poslednje vođstvo od 17:15 je blokom doneo najviši na terenu Šarac. Posle toga je usledila strahovita serija Mašinskog fakulteta od 10:2. Opet je koban bio Milisavljević koji je i stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji kod Mašinaca bio je Milisavljević sa 13 poena, dok se na drugoj strani izdvojio Marković sa sedam.

Statistika
Medicinski Mašinski
Napad 15 32
Blok 4 2
As servis 2 3
Greške iz igre 8 9
Servis greške 5 7

Korektor pobedničke ekipe Miloš Milisavljević čestita ekipi na pobedi i očekuje trofej.

Bili smo oslabljeni neigranjem kapitena. Očekivali smo da ćemo ovo dobiti, ali protivnici su u drugom setu pokazali kvalitet. Gubili smo, pa smo preokrenuli, svaka čast ekipi na tome. Ambicija nam je da osvojimo kup i nadam se da ćemo to i da ostvarimo“, izjavio je Milisavljević.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPEP od sledeće sezone u eliti!
Naredni tekstSingidunum bolji od Mašinca
Studiram novinarstvo. Veliki sam ljubitelj igre Football Manager. Omiljeni sportovi fudbal, rukomet, odbojka. Životna želja mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu na kom će naša reprezentacija proći grupu. Mejl pedjagrbic26@gmail.com