Mašinci korak bliže polufinalu

241

U okviru petog vikenda Prve odbojkaške lige sastali su se prošlogodišnji šampioni, odbojkaši Mašinskog fakulteta i trećeplasirana ekipa Rudarsko-geološkog fakulteta. Obe ekipe igrale su na veoma visokom nivou i utakmica je prošla u znaku neizvesnosti.  Mašinci osvajaju utakmicu u tri seta, po setovima 2:1 ( 18:23; 25:19; 15:11).

Sastavi timova
 Mašinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Dragan Petrović Nikola Jončić
Ivan Bubulj Stefan Milić
Marko Stanojlović Gligorije Lošić
Filip Karadzić Vladimir Vukosavljević
Petar Babić Jovan Životić
Marko Petrićević Vasilije Miličić
Miodrag Marinković
Miloš Arsenoski
Filip Dragović
Finalni dan USSB

Oba tima ulaze sigurno u meč. I jedna i druga ekipa su imale jedan cilj a to je da iz ovog meča izađu kao pobednici. Igrali su na sjajnom nivou. Rudari su se suprotstavljali mašincima sjajnim smečevima Milića i servisima Životića. Ali ni mašinci nisu zaostajali. Bubulj uzvraća  silovitim napadima a Marinković odličnim poenima iz igre. Usledila je rezultatska klackalica. Tek pri rezultatu 14:14, rudari preuzimaju vođstvo i prave rezultatsku razliku. Vezali su šest poena i došli do vođstva od 20:14. Mašinci pokušavaju da se povrate u igru, asom  Marinkovića i blokovima  Stanojlovića I Karadžića. Međutim, to nije bilo dovoljno da prekinu pohod rudara. Sa još nekoliko sjajnih poena  odbojkaši Rudarsko-geološkog fakulteta  osvajaju prvi set, rezultatom 25:21.

rgf odbojka

U drugi set sigurnije ulaze odbojkaši Mašinskog fakulteta. Na samom početku prave seriju od 5 poena. Rudari su zatražili tajm-aut. Međutim i posle kratkog predaha, rudari ne uspevaju da se konsoliduju i mašinci osvajaju još 3 uzastopna poena. Tek na 8 razlike, protivnička ekipa osvaja prvi poen. Usledili su dugi poeni koje je ostavala i jedna i druga strana. Obe ekipe su bile izuzetno jake ali je u ovom setu Mašinac pokazao šampionski duh. Vraćaju rudarima za izgubljeni prvi set, osvajajući ovaj rezultatom 25:19.

U trećem setu, borba je kulminirala. Obe ekipe su pokušale da ovaj set privedu kraju u svoju korist. Rudari su imali sjanog Životića koji je svojim smečevima zadavao muke mašincima. Ali i mašinci su mali sjajnog Arsenoskog I Bubulja.  Kao i u prvom setu usledila je rezultatska klackalica. Odbojkaši Mašinskog fakulteta odlepljuju se pri rezultatu 11:10. Asom Stanojlovića, sjajnim blokom Petrićevića i Marinkovića i koristeći greške rudara osvajaju poslednja 4 poena i iz ovog neizvesnog meča izlaze kao pobednici.

Statistika
Statistika: Mašinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Poeni iz igre                  26 25
Poeni iz bloka 6 7
As servis 5    5
Servis greške 6 7
Greške iz igre 12 14

Kapiten Mašinskog fakulteta, Ivan Bubulj smatra da su ostvarili veoma važan trijumf.
Čestitam protivničkoj ekipi i svojim saigračima na odigranoj utakmici. Zadovoljan sam našiom igrom i ovom utakmicom obezbedili smo plasman u polufinale, a tada je sve moguće”, rekao je Bubulj.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojka – rezultati šestog kola
Naredni tekstSaobraćajni jači od ICT-a
Ćao, zovem se Maria. Volela bih da izrastem u sjajnu novinarku. Moj najveći kritičar i podrška je moj brat. Ljubav prema sportu prenela mi je moja drugarica Mica, bez koje danas ne bih imala nikakav stav o njemu. Ona je zaslužna što sam danas član sjajne ekipe Sportindeksa.