Mašinci do rutinske pobede nad pravnicima

885

Ovog vikenda u okviru trećeg kola košarkaške lige Univerziteta u Beogradu, košarkaši Mašinskog fakulteta su u hali Radivoj Korać savladali igrače Pravnog fakulteta rezultatom 61:34 (12:8, 15:9, 13:7, 21:10).  Najefikasniji u redovima mašinca su bili Perković sa 14 i  Rajković sa 10 poena.

Finalni dan USSB

 

Mašinci su se na samom startu snašli bolje od pravnika. Napadi su im bili brzi i dobro organizovani, išli su na sigurne poene. Protivnicima nisu dozvoljavali prodor u njihov reket, pa su se ovi oslanjali na šut za tri poena. Iako su pravnici pokušali, taktika trojki nije uspela, pa su iz devet pokušaja uspeli da ubace samo dve (Pavlović) i to su im pored koša za dva poena bili jedini poeni koje su u celoj prvoj četvrtini uspeli da daju. Za to vreme mašinci su koristili njihovu slabu odbranu i završili četvrtinu rezultatom 12:8 u svoju korist.

Druga četvrtina nastavljena je istom taktikom oba tima. Košarkaši Pravnog nisu uspevali da probiju odličnu odbranu protivnika, koji su ih konstantno blokirali. Najviše poena i jedni i drugi su osvajali slobodnim bacanjima, koja su bila proizvod niza greški, koje su najviše koštale igrača Mašinskog fakulteta Rakića koji je zbog prekršaja morao da napusti meč. Mašinci su dali 8/10, dok su njihovi protivnici imali manje sreće sa 6/8. Nakon toga razigrani Mašinac je nastavio da niže koševe i prvo poluvreme je završio sa velikom  prednošću, odnosno rezultatom 27:17.

Sastavi timova
 Pravni fakultet  Mašinski fakultet
 Petrović A.  Smiljanić I.
 Baltić J.  Danilović P.
 Milisavljević O.  Garić V.
 Miljković L.  Gojak M.
Terzić M.  Rajković A.
Nikolić A.  Rakić B.
Gunulić S.  Repac N.
 Šaponjić P.  Perković P.
 Zečević S.  Miloš N.
 Maksić V.  Dimić N.
  Lalić N.   Miljković A.
  Pavlović N.

Drugo poluvreme se nastavilo u istom ritmu. Gojak i Perković  su se smenjival i nastavili da povećavaju prednost svoje ekipe, dok su pravnici zauzeti odbranom, slabo dolazili do lopte i kretali u kontranapade. U ovoj deonici, kao i u prvoj, ubeležili su dve trojke (Terzić, Pavlović) i jedno slobodno bacanje. Pri kraju treće četvrtine uspevali su da prekinu napade protivnika, ali bez daljeg uspeha ostali su u zaostatku od 16 poena (40:24).

U poslednjoj deonici pravnici su posustali. Došlo je i do prekida utakmice usled tehničke greške trenera ekipe Pravnog fakulteta. Nakon prekida, obe ekipe su se vratile na teren, ovog puta pravni odlučniji u odbrani, ali i u napadu, međutim uzalud, protivnici su ih zasuli koševima. Nezaustavljivi mašinci su u celom četvrtom delu zabeležili najviše poena na utakmici (21), čemu su najviše doprineli Rajković sa devet poena i njegov saigrač Perković sa tri poena manje, odnosno šest. Time je njihov tim odneo pobedu rezultatom 61:34.

Statistika
Pravni fakultet   Mašinski fakultet
Poeni 34 61
Šutza 1p 10/17 19/30
Šutza 2p 3/28 15/35
Šutza 3p 6/19 4/13
Defanzivni skokovi 7 6
Ofanzivni skokovi 5 12
Asistencije 3 9
Blokade 2 7
Izgubljene lopte 41 36
Ukradene lopte 5 16
Po završetku meča centar pobedničke ekipe Gojak je rekao da im je ove sezone u planu da osvoje studentsku ligu.” Utakmica je bila dobra. Lepo smo otvorili utakmicu, sa čvrstom odbranom. Nakon nekog vremena smo sastavili doru ekipu. Svi smo generalno bili dobro raspoloženi, držali smo kontrolu dobrom odbranom. Bilo je malo nezgodnih situacija i čačkanja, što je i normalna stvar na utakmici, ali na kraju sve se lepo završilo i prijateljski smo se rastali”, rekao je centar Mašinskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmaceutkinje lako do trijumfa nad TMF-om!
Naredni tekstČista desetka za Etfovce
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.