Mašinci brojali do 100 i stigli do polufinala

854

Košarkaši Mašinskog fakulteta pobedili su košarkaše Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 104:65 (30:19, 25:16, 26:15, 23:15) u okviru četvrtfinalne utakmice u Ligi Univerziteta u Beogradu.

Finalni dan USSB

Četiri košarkaša Mašinskog fakulteta bila su dvocifrena – Danilović je postigao 19 poena, Gojak poen manje, Perković je imao 16 poena i 10 skokova, a Stojić je upisao 14 poena i 7 asistencija, dok se na drugoj strani Milošević istakao sa 21 poenom i Todorović sa 9.

Prvi poen na startu meča postigao je Anušić preciznim šutem sa poludistance, a ubrzo nakon njega Garić je bio precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja za prvo izjednačenje na meču (2:2). Dimić je bio uspešan pri prodoru, a Todorović je već u sledećem napadu iz pravovremene kretenje uspeo da pogodi šut sa linije 6.75 za prvo vođstvo na utakmici (7:2). Košarkašima Mašinskog fakulteta nije bilo potrebno dugo da izjednače i preokrenu rezultat. Garić je bio precizan igrom u reketu, Danilović i Perković su dodali po 3 poena preciznim šutem (10:7). Milošević je još jednom izjednačio rezultat u prvom periodu pogođenom trojkom iz solo akcije (10:10). U narednih par napada, mašinci su uspeli da odu na dvocifrenu razliku u poenima – Gojak, Perković i Bojović  su pogodili šut za tri poena, Stojić je dodao jedan poen sa linije slobodnih bacanja, Miljković jedan šut sa poludistance i još jedno slobodno bacanje (23:10). Andrejević je uspeo da smanji rezultatsku razliku pogodivši dva bacanja, dok je Milošević bio precizan sa linije 6.75 (23:15). Za kraj četvrtine je Smiljanjić pogodio šut za tri poena, a Garić i Stojić dodali su još po dva poena, međutim na drugoj strani je Bogdanović dva puta bio precizan pri prodoru za konačan rezultat na kraju četvrtine 30:19.

Druga četvrtina je počela istom akcijom i pogotkom kao i prva – Anušić je sa poludistance bio precizan za nova dva poena, a ubrzo nakon te akcije, Todorović je pogodio još jednu trojku iz pravovremene kretnje pored blokova (30:24). Međutim, mašinci su namestili seriju poena i ponovo uvećali razliku. Perković je pogodio oba slobodna bacanja, Stojić je dva puta bio precizan pri prodoru dok su Danilović i Miljković dodali po šut sa poludistance (40:24). Todorović je na drugoj strani uzvratio sa još jednom trojkom, a pridružio mu se i Milošević  istim šutem i Milić sa prodorom (40:32). Do kraja četvrtine, igrači Mašinskog fakulteta su namestili još jednu seriju poena i otišli na odmor sa 20 poena razlike, rezultat na poluvremenu je iznosio 55:35.


Sastavi timova
Rudarsko-geološki fakultet Mašinski fakultet
0 Brajović D. 1 Smiljanjić I.
2 Marić A. 4 Vereš J.
3 Aleksandrov L. 5 Danilović P.
4 Todorović V. 6 Miljković A.
7 Bogdanović M. 7 Garić V.
9 Todorović F. 8 Gojak M.
12 Anušić L. 9 Stojić A.
14 Andrejević M. 10 Gakić B.
21 Milošević M. 13 Repac N.
23 Milić A. 14 Dimić N.
23 Perković P.
91 Bojović P.
Mašinci su diktirali tempo i u ovoj deonici i ubrzali ritam igre u napadu i odbrani. Četvrtinu je započeo Gojak pogođenom trojkom, a Perković je dodao jedan šut sa poludistance (60:35). Andrejević je uspeo da nadmudri odbrambenog igrača i iznudi faul pri šutu za tri poena, pogodio je dva od tri slobodna bacanja (60:37). Mašinci su ponovo napravili seriju poena – predvodio ih je Danilović sa 8 poena,  Miljković i Bojović su dodali još po jedan šut za tri poena i Garić jedan zicer (76:37). Igrači Rudarsko-geološkog fakulteta su se mučili na ofanzivnom kraju u ovom delu četvrtine, ipak Andrejević i Milošević su uspeli da pogode dva šuta za tri poena i Bogdanović je uspeo da veže dva prodora (76:47). Za kraj četvrine, Gojak je bio precizan dva puta sa linije slobodnih bacanja i Bojović sa linije 6.75, a na drugoj strani Aleksandrov je bio precizan pri prodoru i dodao jedno slobodno bacanje (81:50).

U četvrtoj četvrtini, ekipa Mašinskog fakulteta se dodatno trudila sa ciljem da postigne 100 poena na utakmici. Stojić je uspeo da poveže jedan šut za tri poena i jedan prodor, nakon toga je Danilović uspeo da pogodi još jednu trojku a Perković dodao šut sa poludistance (91:50). Brajović je bio precizan pri faul košu i uspeo da pogodi dodatno bacanje a nakon toga, ekipa RGF-a je imala poteškoća sa završnicom u narednih par minuta meča zbog čvršće igre u odbrani igrača Mašinskog fakulteta (91:53). Perković je uspeo dva puta zaredom da ukrade loptu, prvi put je završio kontranapad polaganjem, drugi put je atraktivno zakucao sa dve ruke, a Bojović je dodao još dva poena preciznom igrom u reketu (97:53). Pred kraj četvrtine, ekipa RGF-a napravila je malu seriju poena – Milošević je uspeo da pogodi dve trojke, Bogdanović i Todorović su dodali još po jedan prodor (97:65). Za kraj četvrtine, igrači Mašinskog fakulteta su vezali još 7 poena, Stojić je pogodio trojku dok su Smiljanjić i Dimić pogodili za dva poena i na taj način su se svi igrači koji su ušli u igru upisali u listu strelaca (104:65).

Statistika
Rudarsko-geološki fakultet Mašinski fakultet
Šut za 1 poen 8/17 14/17
Šut za 2 poena 12/45 18/42
Šut za 3 poena 11/29 18/33
Defanzivni skok 16 25
Ofanzivni skok 13 6
Asistencije 7 16
Ukradene lopte 5 12
Izgubljene lopte 9 9
Blokade 5 2
Košarkaš Mašinskog fakulteta Petar Perković, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe i izjavio je da očekuje da njegova ekipa ostvari što bolji rezultat ove sezone u plejof-u. „Prvo bih hteo da pohvalim celu ekipu za vrednu igru u odbrani i u napadu jer smo uspeli da postignemo ovih 100 poena. Čekamo da vidimo ko će biti protivnik u sledećoj utakmici, ali se nadamo pobedi“, izjavio je Perković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMatematičari u četvrtfinalu Kupa studenata
Naredni tekstRUKOMET: Najava polufinala Lige Univerziteta u Beogradu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.