Mašinci bolji od FSFV-ovaca u košarkaškom derbiju

312

U derbiju kola košarkaške lige Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu, Mašinski fakultet savladao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 73:61 (18:5, 16:16, 22:22, 17:16). Do sigurne prednosti Mašinci su stigli već uprvoj deonici, da bi je u nastavku meča održali odličnim procentom šuta sa distance.

Utakmica je otvorena serijom  košarkaša Mašinskog fakulteta, pogađali su redom Smiljanić, Danilović, Perković i Garić, te su se vrlo brzo odlepili na plus osam (8:0). Napad ekipe FSFV-a nije funkcionisao, a jedini koji je našao put do koša Mašinaca bio je Popović, koji je pogodio sa poludistance. Vrlo brzo su košarkaši Mašinskog ušli u bonus, te su njihovi protivnici dodali tri koša sa linije penala, ali i isto toliko promašaja. Do kraja kvartala, važne poene postogao je Perković, koji je najpre bio precizan sa linije 6.75, a potom i sa poludistance i na taj način omogućio svojoj ekipi da se rezultatski još više odlepi (18:5).

U nastavku utakmice glavnu ulogu u ekipi Mašinskog fakulteta preuzeo je Stojić, koji je na samom startu iskoristio priliku za dva plus jedan. Sa druge strane, FSFV-ovce je u igri održavao Popović, koji je pogađao sa svih pozicija. Uz odlično organizovane napade, ali i čvrstu odbranu, Mašinci su već sredinom  drugog perioda stigli do prednosti od 14 poena (32:18). Uz trojku Repca i dve dvojke Danilovića, prednost je do kraja kvartala ostala na istoj strani (34:21).

Statistika
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Mašinski fakultet
Poeni 61 73
Šut za 1p 13/19 2/3
Šut za 2p 16/20 19/23
Šut za 3p 5/14 11/25
Defanzivni skokovi 5 5
Ofanzivni skokovi 4 2
Asistencije 2 2
Blokade / /
Izgubljene lopte 5 5
Ukradene lopte 4 3
I dalje je Popović bio glavni pokretač ekipe sa Košutnjaka, a u ovom periodu bio je precizan i na liniji penala. Sa druge strane, Stojić je vezao sedam poena, a pridružili su mu se i Rakić i Repac, koji su bili precizni sa distance. Ipak, nakon ukradene lopte i pogođene dvojke Đurića, dva poena je dodao i Popović, i to šutem iza koša, te su se FSFV-ovci približili na deset poena zaostatka (40:50). Dvojkom Gojaka zavržena je i treća deonica, pa su Mašinci u poslednji period ušli sa 13 poena “viška” (56:43).

U nastavku utakmice poeni su osvajani u serijama. Igrači Fakulteta sporta, predvođeni Zdravkovićem, ušli su potpuno ofanzivno u poslednju četvrtinu, što je rezultiralo serijom od 7:2. Međutim, uzvratili su Mašinci na isti način, a ponovo je Stojić postigao važne poene i zastavio nalet protivnika. Do kraja meča, košarkaši Mašinskog fakulteta uspeli su da sačuvaju prednost i zabeleže četvrtu pobedu ove sezone.

Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Mašinski fakultet
4 Popović D.  1 Smiljanić I.
8 Zdravković O.  5 Danilović P.
 5 Dončević V.  7 Garić V.
 6 Kitanović N.  8 Gojak M.
 20 Đurić V.  9 Stojić A.
16 Popović D.  10 Rakić B.
12 Zitić M.  13 Repac N.
13 Rajković A.  14 Dimić N.
14 Milanović M.  23 Perković P.
 15 Vesković A.  91 Bojović P.
Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja,Dušan Popović, koji je postigao 23 poena, dok se u redovima Mašinskog fakulteta istakao Stojić sa 15 upisanih poena.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstEkonomisti ostali neporaženi
Naredni tekstVojna bez snage za potpuni preokret
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.