Mašinac ubedljiv na startu Kupa!

213

Odbojkaši Mašinskog fakulteta savladali su ekipu Visoke škole informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT) u meču prvog kola Kupa studenata Beograda. Iako je veliki broj grešaka viđen sa obe strane mreže, aktuelni šampion USSB lige opravdao je ulogu favorita i upisao maksimalnu pobedu (25:16, 25:14).

Sastav ekipa
 MAŠINSKI FAKULTET IKT
3 Stanojlović 1 Stepanović Z.
5 Babić 3 Obućina
8 Ognjenović 4 Stepanović G.
3 Ćosić 2 Pavlović P. (K)
10 Petrović (K) 11Pavlović N.
12 Todosijević (L) 13 Martinović (L)
13 Milisavljević
Finalni dan USSB

Mašinac je već na startu poveo sa 4:0, posle serije grešaka protivnika, i održavao stečenu prednost u nastavku seta. Upravo su greške i obeležile ovaj susret. Samo u prvom delu igre ekipe su uspele da upišu čak 25 grešaka, od kojih je 15 otišlo na konto IKT-a. Ekipa iz ulice Zdravka Čelara nije uspela ozbiljnije da ugrozi iskusan tim Mašinskog fakulteta. Momci sa Visoke škole strpljivo su čekali i koristili greške protivnika, približivši se na taj način na dva poena zaostatka (8:6). IKT je uspevao koliko-toliko da održi rezultatski priključak sve dok Mašinac nije, na dobar servis Milisavljevića, napravio seriju od 6:1 i poveo sa 17:9. IKT je uzvratio preko Peđe Pavlovića, a upravo ova ekipa režirala je jedini blok, najatraktivniji poen u prvom setu. Zoran Stepanović našao se na pravom mestu posle smeča Ćosića i smanjio rezultatski zaostatak na minus pet (17:12). Tim Mašinca je do kraja prvog dela igre dopustio protivnicima svega četiri poena i otišao na pauzu mirne glave, rezultatom 25:16.

ikt odbojka

 

I drugi set prošao je u znaku velikog broja grešaka, ovoga puta bilo ih je 21 – deset je otišlo na konto IKT-a, 11 na račun Mašinca. Aktuelni šampion USSB lige već na startu poveo je sa 6:1. IKT se približio na 9:7, ali je onda ekipa Mašinskog fakulteta poboljšala servis i blok i ponovo se rezultatski odlepila (14:7). Momci sa Visoke škole nisu imali rešenje za Ćosića i Milisavljevića, koji su realizovali većinu akcija Mašinca. Posle serije dobrih servisa Petrovića, Mašinski fakultet poveo je sa 22:10, a potom i rutinski priveo meč kraju. Rezultat na kraju seta bio je 25:14.

Statistika
Statistika MAŠINAC               IKT
Poeni iz igre 19 8
Poeni iz bloka 3 2
As servis 3 0
Servis greške 7 8
Greške iz igre 14 17

Kapiten pobedničke ekipe Dragan Petrović nakon meča je čestitao protivnicima na borbi, ali je priznao da je pobeda Mašinca bila očekivana.

,,Ušli smo u meč kao veliki favoriti i opravdali smo tu ulogu. Čestitao bih ne samo protivnicima, već i svojim momcima na igri koju su pružili. Moram da priznam da smo se malo i opustili, dozvolili smo sebi preveliki broj grešaka, što se, nadam se, neće desiti protiv naših velikih konkurenata”, zaključio je Petrović.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaobraćajnom bodovi protiv Singidunuma
Naredni tekstMašinski na plus 14 protiv Matematičara!
Studentkinja novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije. Bivša sam odbojkašica i nesuđena fudbalerka, danas veliki ljubitelj sporta i strastveni kladioničar. San mi je da postanem sportski komentator ili voditelj neke sportske emisije.