Mašinac u rukometnom finalu

182

Rukometni tim Mašinskog fakulteta plasirao se u finale USSB rukometne lige. U polufinalu mašinci su pobedili Saobraćajni fakultet rezutltatom 21:17(9:11). U vrlo dinamičnoj i uzbudljivoj utakmici, publika je uživala, a obe ekipe pokazale su želju za mestom u finalu. U napetoj završnici odlučnija je bila ekipa Mašinskog fakulteta.

Sastavi timova
Mašinski fakultet Saobraćajni fakultet
1 Vasić Filip 1 Đurašić Ognjen
12 Jokić Srđan 6 Popović Sreten
2 Vasić Petar 10 Toković Petar
4 Radić Jovan 11 Prčetić Nebojša
7 Subotić Dragan 15 Brzovan Nikola
11 Lečić Luka 5 Petrešević Saša
93 Radoman Pavle 4 Gvoić Dušan
Janić Bratislav 7 Tasić Petar
9 Milenković Danilo 3 Tomović Đorđe
6 Mudrinić Stanko 14 Mlađenović Miloš
77 Dragaš Stefan 9 Denić Dušan
10 Vulić Petar 13 Nikolić Aleksandar
12 Stevanović Srđan
Aćimović Aleksandar
Finalni dan USSB

Već u prvom napadu poveo je Mašinski fakultet golom Radića.  Usledio je gol Milenkovioća za 2:0, ali je Gvoić uzvratio golom za Saobraćajni.  U nastavku se videla bolja igra Mašinca, uspešno su realizovali napade i poveli sa 5:1. Nakon dva neuspela kontra napada saobraćajaca Nikolić je postigao gol stigavši sam do protivničkog gola. Nakon gola Milenkovića i vođstvo mašinaca od 6:2, klupa Saobraćajnog zatražila je tajm aut. Da je pauza prijala saobraćajcima videlo se u nastavku kada su se golovima Petreševića i Mlađenovića približili na 6:4. Radoman je nastavio da vuče svoju ekipu i domah je povećao na 7:4. Na šest minuta do kraja poluvremena Saobraćajni je opet zatražio pauzu. Nakon golova Lečića i Milenkovića za ekipu Mašinskog oni su povećali prednost na 9:6. Za 9:7 je sa linije sedam metara precizan bio Gvoić. Ubrzo su Saobraćajci organizovanijim napadima uspeli da stignu do 9:9, a zatim na kraju poluvremena  stigli do vođstva od 11:9 i tako najavili uzbudljiv nastavak u drugoj polovini utakmice.

IMG-20170515-WA0035

Iako su drugi deo igre počeli sa igračem manje, Saobraćajci nastavili su započeti niz. Denić je postigao gol iz kontra napada. Na drugoj strani, Milenković je promašio penal, ali je za 12:10 sa sedam metara pogodio Radoman. U nastavku su Saobraćajci pokazali odličnu borbu i želju za pobedom, održavali su prednost. (14:11) Međutim, crveni karton je u 30. Minutu zaradio Toković pa je ekipa četiri minuta imala igrača manje. (14:12) Umeo je Mašinski to da iskoristi. Tako je Radić sa krila zatresao mrežu za izjednačenje 14:14. Ipak, ponovo je poveo Saobraćajni golovima Nikolića i Mlađenovića. Nesporazum oko gola Janića dodatno je zakuvao atmosferu na utakmici. Nakon što je utvrđeno da je bilo gola, Mašinski je smanjio na 16:15, a potom golom Dragaša stigao do izjednačenja od 16:16. Kapiten Mašinca, Radoman postigao je gol za vođstvo i tada ekipa Mašinskog kreće u preokret. U 35. minutu do kraja meča obe ekipe igrale su sa po pet igrača, a mašinci su poveli sa 18:16. Tri minuta do kraja Mašinski ima gol prednosti i traži tajm aut. Meč su nastavili u odličnom ritmu, rešeni da pobede dok je ekipa Saobraćajnog polako posustajala. Poslednji gol za pobedu 21:17 dao je Radoman i tako svoju ekipu odveo u finale lige.

Statistika
Ekipa: Mašinski fakultet Saobraćajni fakultet
Golovi 21 17
Odbrane 9 11
Izgubljenje lopte 3 4
Promašaji 9 8
Sedmerci 1/2 1/1
Isključenja 6 5
Žuti kartoni 3 3
Crveni kartoni / 1

Najefikasniji u timu Mašinskog fakulteta bili su Radoman Pavle sa sedam i Milenković Danilo sa pet postignutih golova. U ekipi Saobraćajnog su najprecizniji bili Gvojić Dušan koji je mrežu zatresao šest puta i Petrešević Saša sa pet golova.

Kapiten pobedničke ekipe Pavle Radoman pohvalio je protivničku ekipu i zahvalio se na vrhunskoj utakmici. Prezadovoljan sam igrom, igrači su dali sve od sebe. U finalu smo posle pet godina i zato sam presrećan, rekao je Radoman. Kada je reč o finalnom susretu kaže da će dati sve od sebe iako ulaze kao autsajderi: Svako ko uđe kao autsajder ima neku vrstu prednosti, bar psihološku, zaključuo je kapiten Mašinca.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRezultati: Međuuniverzitetske utakmice u futsalu
Naredni tekstSaobraćajci prejaki za ETF
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs