Mašinac i dalje bez poraza

234

U okviru petog vikenda studentske lige odbojkaši Mašinskog fakulteta zabeležili su svoj četvrti trijumf u sezoni. Ovoga puta savladali su ekipu Visoke škole elektorotehnike i računarstva sa maksimalnih 2:0 (25:17, 26:24). Aktuelni šampioni zauzimaju prvo mesto u grupi B sa osam bodova, bez izgubljenog seta.

Sastavi timova
Mašinski fakultet Visoka škola elektrotehnike I računarstva
1 Milisavljević M.  10 Stančić S.
2 Bubulj I.  7 Đorđević N.
 4 Nešovanović Lj.  6 Jovanović J.
 5 Babić P.  3 Pavlović N.
6 Dragović F.  8 Bakić N.
9 Ćosić S. 17 Tomić L.
10 Petrović D. 1 Džodžo Risto
11 Arsenoski M.
Finalni dan USSB

Prva polovina seta protekla je u neizvesnoj borbi. Obe ekipe osvajale su poene u serijama i polako se razigravale. Sredinom seta Mašinci su dodali gas. Arsenoski je redom proigravao sve napadačke opcije. Petrović, Ćosić, Bubulj i Dragović bili su nepogrešivi. Odbojkaši VIŠER-a nisu uspeli da pronađu rešenje u odbrani pa je prednost rivala konstantno rasla. Set je završen rezultatom 25:17 u korist aktuelnog šampiona.

20161127_210143

Odbojkaši Mašinskog sjajno su otvorili drugi period igre. Bili su gotovo nepogrešivi, poveli su sa 10:2 i naterali rivala da zatraži tajm- aut. Nakon pauze, VIŠER je konsolidovao svoje redove. Opuštanje u redovima Mašinskog dodatno im je pomoglo da polako prepolove rezultatsku razliku. U nastavku se igralo poen za poen a Mašinac je došao do prve meč lopte pri rezultatu 24:20. Međutim, momci sa Voždovca osvojili su naredna četiri poena i došli do izjednačenja. Ipak, Mašinski nije dozvolio preokret. Arsenoski je kuvanjem iznenadio protivničku odbranu i doneo svom timu novu meč loptu, a Jovanović je u narednom poenu otpucao u aut i poklonio rivalima poen za pobedu.

Statistika
Mašinski fakultet Visoka škola elektrotehnike I računarstva
Poeni iz napada 30 20
Poeni iz bloka 3 5
As servisi 6 1
Servis greške 6 4
Greške iz igre 9 7

Pobedi Mašisnkog najviše je doprineo Ćosić sa 10 osvojenih poena. Bubulj je osvojio osam, a Petrović jedan manje. Među odbojkašima VIŠER-a istakali su se Jovanović (devet poena) i Đorđević (sedam poena).

Zahvaljujem protivniku na fer i korektnoj borbi. Trudili su se, pokazali svoj kvalitet. Mi smo se opustili malo u drugom setu ali smo mi ipak na kraju posao odradili rutinski. Okrećemo se narednim mečevima“, izjavio je nakon meča dizač Mašinskog fakulteta Miloš Arsenoski.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevina gospodari zgradom
Naredni tekstBPŠ u tri seta do treće pobede
Student četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirala džudo osam godina, a nakon toga i odbojku šest godina. Veliki ljubitelj sporta. Sanja o tome da izveštava sa Olimpijskih igara. Kritike, sugestije i predloge pišite na dadalex134@gmail.com. Moji tekstovi