Martina Krog – #AWinnersHeartbeat

428

Ženski futsal tim Univerziteta u Zagrebu primer je posvećenosti i ljubavi prema sportu. Od prvog pojavljivanja neprestano napreduju i prošle godine su osvojili prvu medalju na EUSA takmičenjima – srebro na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u Čorumu, Turskoj. Kako je najbolje da objasnimo mentalitet ovih devojaka nego kroz priču Martine Krog.

Finalni dan USSB

Poput svojih prijateljica Martina je počela da igra fudbal u osnovnoj školi a sa futsalom se upoznala kada je upisala studije agronomije na Univerzitetu u Zagrebu. Ali, njen put je bio mnogo teži od njenih koleginicia, jer je Martina rođena bez desne podlaktice.

  • Počela sam da igram fudbal u fudbalskom klubu Pregrada kada sam bila u osmom razredu. Prvo su me svi gledali čudno zbog mog hendikepa, jer nisu želeli da mi se nešto lose dogodi. Brzo su shvatili da mogu da igram normalno kao svi ostali.

Njen najveći sportski uspeh došao je u studentskim danima na Univerzitetu u Zagrebu. Pronašla je futsal, počela da predstavlja fakultet, Univerzitet i Hrvatsku na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu 2016.

  • Prilika da predstavljam svoj Univerzitet je bila velika čast i jako sam srećna zbog te privilegije. Nažalost, nismo uspele da osvojimo medalju pošto smo završile četvrte.

Najveći uspeh svojih koleginica Martina je morala da propusti pošto je krajem 2016 godine dijagnostifikovan karcinom. Dok su njene koleginice osvajale srebro u Turskoj, ona se borila za život. Naravno, pobedila je.

  • U oktobru 2016 dijagnostifikovali su mi rak i do sada sam imala 3 operacije i 12 ciklusa hemoterapije, ali ništa me ne može sprečiti da igram. Naravno, imala sam nekoliko kraćih pauza zbog oporavka, ali u isto vreme volju, želju i ljubav prema futsalu. Vratila sam se ove godine, osvojila turnir „Kutija Šibica“ i hrvatsku žensku futsal ligu sa ŽMNK Alumnusom. Izgovori ne postoje i sport je razlog zašto nikada nisam odustala i zašto sam se borila protiv svih nedaća koje su me zadesile.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBem vindo a Portugal! Bem vindo a Coimbra
Naredni tekstGruzijski Hulk
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi