Marija Balmazović: Sledeći cilj zlato u Valensiji

181

Uspešnu sezonu odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka najavile su osvajanjem šampionske titule u USSB ligi krajem prošle godine. Dominaciju u ligi, koju su suvereno završile bez poraza, i sa samo jednim izgubljenim setom, ekipa iz Jove Ilića potvrdila je još boljim izdanjima u Kupu USSB. Fonovke ovoga puta protivnicama nisu dozvolila osvajanje niti jednog seta. Redom su padali Mašinski fakultet u četvrtfinalu, Visoka škola za ITS u polufinalu, da bi na poslednjem stepeniku bio preskočen Saobraćajni fakultet, za objedinjavanje trofeja pod okriljem USSB.

O utiscima sa završenog Kupa, glavnim odlikama ekipe, ciljevima pred nastavak SUUB lige i odlaska na međunarodni turnir u Valensiju, ali i ličnim ciljevima za Sportindeks govorila je jedna od glavnih “krivaca” za uspehe FON Marija Balmazović.

Posle naslova šampiona USSB lige, kolekciju trofeja upotpunile ste i peharom Kupa. Kakav je osećaj sada, posle osvajanja duple krune?

Svi se osećamo fantastično jer nastavljamo da ređamo trofeje jedne za drugim. Na nas to utiče sjajno jer nam daje dodatnu motivaciju i samopouzdanje. Volela bih da ovaj niz nastavimo, a sigurna sam da ćemo dati maksimum za svako predstojeće takmičenje.

U finalu Kupa bile ste bolje od Saobraćajnog fakulteta rezultatom 2:0. Kako komentarišete tu utakmicu?

S obzirom na sjajnu igru Saobraćajnog fakulteta u polufinalnoj utakmici protiv Filološkog fakulteta, mogle smo da očekujemo dobar okršaj sa njima. U utakmicu smo ušle najjače što smo mogle upravo iz tog razloga. Devojke sa Saobraćajnog su sjajna ekipa i pružile su snažan otpor, ali moram da pohvalim i svoje devojke koje su pokazale da su najjače kada je to najpotrebnije. Mislim da je stabilnost naše ekipe presudila u kritičnim momentima utakmice i da smo zahvaljujući tome odnele pobedu.

Rezultati govore da je osvajanje Kupa predstavljalo “šetnju kroz park” za Vašu ekipu. Da li je i na terenu bilo tako lako kao što statistika govori?

Za svaku utakmicu smo bile potpuno spremne u svakom segmentu igre, nijednu ekipu nismo potcenile i mislim da smo zato odale utisak da nam je lako, ali naravno da nikad nije lako, pogotovo kada je u pitanju takmičenje po principu ispadanja gde ne postoji prostor za opuštanje.

Šta biste istakli kao najveću prednost svoje ekipe u odnosu na druge timove?

Jednom rečju – ENERGIJA, ali bih uz to dodala i brojnost naše ekipe. Ima nas 20 i zaista svaka devojka podjednako doprinosi ekipi, što svojom igrom, tako i pozitivnom energijom. Odlično se slažemo, ne postoje nesuglasice i mislim da je to ono što nas krasi.

fon

Koliko Vam osvajanje duple krune znači pred nastavak SUUB lige u kojoj ste takođe još uvek neporažene?

Svakako je na nas uticalo na najbolji mogući način, dalo nam je motivaciju da napravimo dobar rezultat i u SUUB ligi. Za sada nam sve ide od ruke i nadam se da će tako i ostati.

Da li očekujete jači otpor protivnica u nastavku lige, s obzirom na to da će sada svi želeti da ‘skinu skalp’ najboljem timu?

Sledi nam četvrtfinalna utakmica u kojoj se ukrštamo sa nekom od ekipa iz druge grupe. Sa tim ekipama do sada, uglavnom, nismo imale kontakta, tako da sigurno neće biti jednostavno.

Koju ekipu biste izdvojili kao najvećeg rivala na putu ka triploj kruni?

S obzirom na to da smo u prošlosti odigrale nekoliko odličnih utakmica protiv Farmaceutskog fakulteta, verujem da će i sada biti veoma zanimljivo ukoliko se nađemo sa njima u nastavku takmičenja. Poznajemo ih, poznaju i one nas kao ekipu, a poznajemo se i međusobno, tako da će sigurno biti uzbudljivo.

Pored nastupa za odbojkašku ekipu FON igrate i za Odbojkaški klub “Odbojka 013” iz Pančeva. Kako ste zadovoljni rezultatima na klupskom nivou?

Klupski ciljevi su najvažniji, a pošto smo ih ostvarili onda i ja moram biti zadovoljna. Našle smo se u prve 4 ekipe na tabeli Druge lige Sever i nadam se da će klub sledeće sezone imati još ambicioznije ciljeve.

Šta biste izdvojili kao glavnu razliku između studentske ekipe i kluba?

Moram priznati da je klupska liga daleko ozbiljnija jer su i odnosi u svakom klubu ozbiljniji. Na utakmicama studentske lige je, po meni, najvažnije da se svi zabavimo, a iz te zabave i dobre atmosfere proističu i dobri rezultati.

Kakvi su Vaši individualni planovi, kako u vezi sa studentskom ekipom tako i na klupskom nivou?

Moj prioritet jeste završavanje fakulteta. Tek sam na pola puta, tako da ću u narednom periodu svakako biti uz svoju ekipu u pokušaju da osvojimo sve što se osvojiti može. Sledeći cilj nam je zlatno odličje na turniru u Valensiji koje se odigrava krajem aprila, a potom i osvajanje SUUB lige. Klupske obaveze su svakako na drugom mestu jer tome ne mogu mnogo da se posvetim. Igram za sebe, to volim i osećam se dobro kada nekoj ekipi mogu da pomognem da ostvari svoje ciljeve.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstNikola Potpara osvojio 5. Kup rektorata
Naredni tekstDžudo je smisao života
Student sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Svaki dan mi počinje i završava se sportom, pre svega košarkom i fudbalom. Sanjam da jednoga dana izveštavam sa Olimpijskih igara, i prenosim finale Lige šampiona. Za sve što vas interesuje možete pisati na bojanmarinkovic95@gmail.com Moji tekstovi