Maksimovićeva- uzor mladim sportistima

204

Dvadeset trogodišnja srpska sportistkinja i reprezentativka u streljaštvu, Ivana Maksimović imenovana je od strane Međunarodne streljačke federacije (ISSF) za sportistu-uzora u streljaštvu i predstavljaće svoj sport na Omladinskim olimpijskim igrama 2014. u Nanjingu.

Finalni dan USSB

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je danas spisak od 37 mladih sportista-uzora koji će učestvovati na 2. Letnjim omladinskim Olimpijskim igrama od 16. do 28. avgusta ove godina u Nanjingu (Kina).

Sportisti su izabrani od strane 28 Međunarodnih federacija čiji će sportovi biti predstavljeni u Nanjingu. Na listi se nalaze mnoga legendarna imena iz sveta sporta, uključujući i olimpijske i svetske šampione. Oni će u Nanjigu odigrati ključnu ulogu u podršci, mentorstvu i savetovanju 3.800 mladih sportista koji će učestvovati na Igrama.

Maksimovićeva je počela da se bavi streljaštvom 2002. godine kada je imala samo 12 godina. Ubrzo je dospela na sve međunarodne rang-liste, a posle samo deset godina treniranja, popela se na olimpijsko postolje osvojivši srebrnu medalju. Uspešna sportistkinja, ali i studentkinja je danas treća na svetu u ženskoj konkurenciji na 10m vazdušnom puškom. Upravo se vratila iz Moskve sa Evropskog prvenstva odakle je Srbiji donela bronzanu medalju.

Ivana je spremna za put: „Biti imenovan za uzora mladih u sportu je nešto veliko, prava čast za mene! Nisam imala priliku da učestvujem na Omladinskim olimpijskim igrama 2010, tako da će biti sjajno biti deo Igara u Nanjingu,“ rekla je srpska reprezentativka.

„Verujem da ove Olimpijske igre predstavljaju veliku šansu: takmičiti se u tako dobroj međunarodnoj konkurenciji će pomoći ovim mladim sportistima da sazru i da se pripreme na velike korake u svojim karijerama. Imam mnogo toga zajedničkog sa svojim mlađim kolegama, jer sam i ja bila na njihovom mestu,“ dodala je Maksimovićeva.

Sportisti-uzori će biti dostupni mladim sportistima kako u Olimpijskom selu tako i tokom niza edukativnih radionica i aktivnosti. Oni će tokom takmičenja biti iza kulisa, a biće na raspolaganju i za neformalne razgovore u Streljačkom salonu koji će biti otvoren za sve učesnike. Učesnici Igara će moći da uče i vredne lekcije u „Četu sa šampionima“, koji će biti dostupan i ljudima širom sveta preko digitalne platforme Međunarodnog olimpijskog komiteta. Glavni cilj samog izbora sportista-uzora je da oni budu što pristupačniji tako da na najbolji način mogu da podele svoja iskustva i inspirišu mlade sportiste da budu najbolji, kako na takmičenjima, tako i u životu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB