Ljujić dominirao za pobedu građevine

455

Futsaleri Građevinskog fakulteta napravili su novo iznenađenje. Pobedili su favorizovan tim Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 5:4 (3:2). Za novu pobedu u SUUB ligi glavnu zaslugu ima Ljujić Miloš koji je dao svih pet golova za svoj tim. S druge strane, ovo je FON-u drugi uzastopni poraz.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Građevinski fakultet
Šamšal N. Drndarević R. (g)
Marković A. Avramović V.
Bilanović L. Filipović F.
Mosić F. Milutinović A,
Veličković M. Đorđević Đ.
Milićević  B. (g) Ljujić Ma.
Ranđelović V. (g) Ljujić Mi.
Marković B. Vrbničanin N.
Ratković V.
Šljukić D.
Finalni dan USSB

Meč je otvorio građevinac Vrbničanin, ali je golman Milićević bio na mestu. U drugom minutu, igrač FON-a Bilanović je, posle kornera, dobro pronašao Šamšala ali je ovaj bio zamalo neprecizan. Minut posle golman Milićević je dobro uposlio Veličkovića koji je ipak šutirao pored gola. Mosić je malo posle dobio žuti karton jer je neregularno sprečio kontu studenata građevine. Dominaciju FON-a u uvodnim minutama meča u pogodak je krunisao Bilanović. On je, na pas Šamšala iz pada pogodio za 1:0. Samo minut posle, FON je povećao na 2:0. Strelac je ponovo bio Bilanović. Ovog puta, prošao je po levoj strani i preciznim šutem pogodio malu mrežicu gola građevinara. U osmom minutu, rezultat je govorio u prilog tome da će studenti organizacionih nauka bez većih problema odneti ceo plen. Ispostavilo se drugačije. Nakon tajmauta i odigranih 10 minuta, Građevinski fakultet je zaigrao dosta bolje. Konsolidovali su redove, pažljivije su organizovali napade. Nije im trebalo mnogo da pogode metu. Igrao se 14 minut kada je Vrbničanin uposlio Ljujića koji se sjajno okrenuo, još bolje oslobodio čuvara i smanjio na 2:1. Tada je klupa FON-a zatražila pauzu. Nakon tajmauta, strelac provg gola za studente građevine ponovo je bio precizan. Posle odličnog solo prodora poravnao je rezultat na 2:2. Konačno, na 30 sekundi pre kraja prvog dela, Ljujić je postigao het-trik. Milutinović je oduzeo loptu protivniku, odlično uposlio Ljujića kom nije bio problem da pogodio za 3:2. Gol je označio kraj prvog dela ove zanimljive utakmice.

Drugo poluvreme nastavljeno je u podjednakom ritmu. Na samom početku, građevinari su pokazali zavidnu uigranost. Ipak, malo je falilo da se asistent trećeg gola, Milutinović upiše u strelce. Isti igrač je, samo minut kasnije dobro šutirao ali je ovog puta pogodio prečku. U petom minutu drugog poluvremena, građevinari su poveli sa 4:2. Vrbničanin je u sredini uočio samog Ljujića koji je sa tri metra pogodio mrežu gola Milićevića. Osmi minut meča doneo je novi žuti karton – ovog puta za tim građevinskog fakulteta. Milutinović je nepravilno zaustavio napad protivnika. Sredinom drugog poluvremena, studenti Građevinskog fakulteta poveli su sa 5:2. Veličković je pogrešio, Ljujić mu je oduzeo loptu, prevario je golmana, a zatim nesmetano postigao svoj a ujedno timski peti pogodak. FON nije uspevao da nađe rešenje za raspoložene građevince. U dvanaestom minutu šutirao je Marković a kasnije i Bilanović. Oba puta je golman građevine, Drndarević  bio na mestu. U petnaestom minutu Ratković je, na pas Filipovića, uputio oštar šut ali je golman FON-a Milićević dobro odbranio. Nekoliko minuta kasnije, studenti organizacionih nauka su za nepun minut postigli dva gola i tako smanjili zaostatak na 5:4. Prvo je Milićević dodao za Veličkovića, ovaj glavom spustio do Markovića koji je majstorski pogodio. Trideset sekudni posle, iz slične akcije, FON je postiogao gol. Golman je pronašao Šamšala a on je dodao do Veličkovića koji je pogodio mrežu protivnika. Do kraja je ostalo oko tri minuta, što je bilo sasvim dovoljno da se postigne još neki gol. Ipak, do toga nije došlo, a najbliži je bio građevinar Milutinović, koji je drugi put na meču pogodio okvir gola – ovgo puta stativu. Na kraju, meč je završen rezultatom 5:4 u korist studenata Građevinskog fakulteta.

Petostruki strelac na meču, Ljujić izjavio je da je zadovoljan pobedom uprkos lošeg početka utakmice. „Loše smo otvorili meč i  time smo protivniku omogućili da stekne prednost. Posle smo se sabrali, odigrali kako znamo i trijumfovali. Ja sam imao tu sreću da završim skoro svaku akciju ali ovo je pre svega timski sport tako da individualna statistika nije važna“, rekao je Ljujić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB