Live: Finalni dan USSB lige

575

Pred nama je finalni dan lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Za titulu najboljeg u ženskoj konkurenciji, takmičiće se košarkašice Fakulteta organizacionih nauka i devojke sa Učiteljskog fakulteta.

Finalni dan USSB

 

Sve je gotovo, košarkašice Učiteljskog fakulteta su šampioni košarkaške USSB lige.

32′ Nakon jednog pogođenog penala, Učiteljski fakultet je postavio konačnih 29:27.

32′ Boškovićeva je na 10 sekundi pre kraja pogodila za tri poena da bi učiteljice izgubile loptu. Nikolićeva je iznudila faul, ali je iz penala bila polovićna (28:27).

32′ Na 22 sekunde pre kraja meča, Skrlatovićeva je došla na liniju za slobodna bacanja. Bila je polovična, pa je sada rezultat 28:23.

31′ Horogom Tomaševićeve, FON se na minut i po pre kraja meča dodatno primakao učiteljicama (27:23).

30′ Mandićeva se posle kontre dobro snašla i poentirala za 26:21, da bi zatim klupa Učiteljskog fakulteta zatražila novu pauzu.

29′ Košem sa distance, plejmejker FON-a, Nikolić U, neutralisla je prethodan koš iz reketa Damljanovićeve. Rezultat je 26:19.

27′ Trojku na meču postiže Damljanovićeva i tako dodatno učrvršuje prednost učiteljica (24:16). Ubrzo zatim, Tomaševićeva je polovična sa linije za slobodna bacanja (24:17).

25′ Tomaševićeva je svojim poenima dodatno umalnjila prednost svog tima, i smanjila na 21:14, a onda je Jerkićeva realizovala kontru, te je FON prišao na minus šest (21:16).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Šampionski pehari su spremni, uskoro počinjemo sa spektaklom☝?? #ussbg #finalday #halasportovarankozeravica #studentskisport

Објава коју дели USS Beograd (@ussbeograd) дана

24′ Nakon pasa Jerkićeve, Boškovićeva je za 21:12 nove poene iz reketa.

23′ Nikolić U. je iz kontranapada smanjila zaostatak svog tima (19:10).

21′ 180 sekundi nije bilo poena, da bi nakon odbrane učiteljica, njihova klupa zatražila pauzu. Rezultat je i dalje 19:8.

18′ Poenima Jerkićeve, centra FON-a, otvorena je treća deonica (17:8). Odmah zatim Novakovićeva svojim poenima održava rezultatsku prednost (19:8).

Nakon dve četvrtine, košarkašice Učiteljskog fakulteta vode rezultatom 17:6. FON ima problema sa realizacijom u napadu, dok su učiteljice zaigrale bolju u ofanzivi.

16′ Na dve sekunde pre kraja poluvremena, Novakovićeva je bila polovična sa penala (17:6).

15′ FON je bez rešenja za zonsku odbranu Učiteljskog fakulteta. Na drugoj strani, Perišićeva je pogodila za dodatno vođstvo (16:6).

13′ Znatno bolju drugu četvrtinu igraju učiteljice. Vasiljevićeva je prvo pogodila za tri, a onda su poene upisale i Skrlatović i Vukobratićeva. Pri rezultatu 14:6, FON je pirmoran da ztarži tajm-aut.

10′ Skrlatovićeva je pogodila iz reketa za 5:6 a onda je poentirala iz kontre i omogućila svog timu prvu prednost na meču (7:6).

14:21 Poznati sastavi ekipa

Za FON će na današnoj utakmici igrati nasupiti:Nikolić U, Nikolić I, Mandić M, Lukić K, Kolarčević A, Rovinac A, Gavrić Ž, Banjac J, Ranđelović A, Bošković I, Jerkić N, Tomašević M.

Učiteljice predstavljaju: Novaković, Perišić, Damljanović, Milijašević, Skrlatović, Stanković, Vasiljević, Jović, Vukobratović.

3′ Prve poene na utakmici postigla je Tomašević, krilni centar ekipe FON-a. Nakon toga, učiteljice su zatražile pauzu za predah. Rezultat je 2:0 za FON.

5′ Prodorm Nikolić V, košarkašice iz Jove Ilića duplirale su prednost (4:0). Nedugo zatim, učiteljica Novaković je sa penala smanjila na 4:1.

7′ Stankovićeva je poenima iz reketa smanjila na 4:3, ali je već u narednom napadu Tomaševićeva našla rešenje za zonu učiteljica (6:3).

Na kraju prvih osam minuta, FON vodi rezultatom 6:3.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

? Prvo finale je upravo počelo! Na terenu su košarkašice FON-a i Učiteljskog fakulteta! Live tekstualni prenos utakmice pratite na našem sajtu! #ussbg

Објава коју дели Sportindeks Srbija (@sportindeks_srb) дана

14:20

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Kompletan raspored utakmica finalnog dana USSB-a! Dođite da navijamo zajedno!! ? 16.12.2018. ? Hala Ranko Zeravica, Novi Beograd ? 15-21h #ussbg

Објава коју дели USS Beograd (@ussbeograd) дана

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB