Lisice nadmudrile Filozofkinje

130

Poslednje ekipa koja će sledeće sezone igrati u Prvoj studentskoj ligi za odbojkašice je ekipa Kriminalističko-policijske akademije, koja je nanela prvi poraz devojkama sa Filozofskog fakulteta. Pobednike je odlučio treći set u kom su Policajke bile bolje i slavile sa 2:1 u setovima (25:12, 22:25, 15:11).

Finalni dan USSB

Devojke sa KPA su bile bolje u četvrtfinalu od koleginica sa ETF-a dok su Filozfkinje ušle u meč odmornije, jer se ekipa Učiteljskog fakulteta, protiv kog su trebale da igraju, nije pojavila. Imajući u vidu da su bile odmornije i da su iza sebe imale dobar ligaški deo sezone u kom nisu izgubile niti jedan set, blaga uloga favorita je pripala Filozofskom fakultetu.

Meč je počeo tvrdo, obe ekipe su bile strpljive i igralo se poen za poen, sve dok na servis nije došla Basta. Kriminalističko-policijska akademija se odlepila dobrim servisima i sigurnom igrom u odbrani. Pri rezultatu 9:7, trener ekipe Filozofskog na ovoj utakmici, inače vicešampion u muškoj konkurenciji, Strahinja Klupač je pokušao da tajm-autom prekine moguću seriju svojih protivnica, što je i uspeo, jer je vrlo brzo Basta skinuta sa servisa, ali nije predvideo Rudić. Pomenuta je produžila katastrofu Filozofkinja, s obzirom da je na njen servis osvojeno 6 poena i rezultat je bio 17:9. To je bio dovoljan kapital devojaka sa KPA koje su set privele kraju 25:12. Interesantan podatak je da Lisice nisu napravile nijednu grešku iz igre, što samo pokazuje dobar izbog napara i sigurnu igru u oba pravca.

Filozfkinje su uspele da se zagreju i da u drugi set uđu dosta bolje. Posle tihog početka, kao što je bio slučaj u prvom setu, prvu su ponovo napravile devojke sa KPA. Klupač je ponovo pokušao da prekine seriju tajm-autom, što je ovoga puta urodilo plodom, jer su devojke iz Čika Ljubine osvojile čak 6 poena, odlepivši se na 10:6. Ono što je zadesilo Filozofski je povreda Đurićeve pri doskoku, koja je malo istegla koleno i nije mogla da nastavi. Nekoliko minuta pauza je malo poremetilo ekipu koja je do tada imala konce u rukama, jer je KPA uspeo da se rezultatski vrati u meč i dođe do 14:13. Poen za poen, uz povremene serije od po par poena dovele su do uzbudljive završnice drugog seta. Poslednje atome snage uložile su Filozofkinje, koje su imale dobru podršku svojih kolega iz odbojkaške ekipe, da bi pri rezultatu 22:19 za KPA napravile seriju koja je završena osvojenim setom. Najviše zasluga za to pripada Lukićevoj koja je sjajno servirala u završnici seta i uradila pola posla za svoju ekipu.

U poslednjem, trećem setu crno-bela slika obeju ekipa. Krenule su Filozofkinje u konačnu ofanzivu i napravile su par dobrih serija da bi došle do rezultata 7:3, ali bez povređene Đurićeve nisu imale snage da izdrže do kraja. Na servis je došla Stanković i potpuno promenila ritam meča, s obzirom da je KPA preuzelo vođstvo i stiglo do 9:7, da bi posle osmog poena Filozofskog koji je postigla Stevanović, napravile još tri poena i 12:8 je bio kapital koji omogućio mirnu završnicu Lisica, koje su osvojile poslednji set i proslavile zasluženi prolazak u prvu ligu.

IgračiStatistika

Filozofski fakultet

Kriminalističko-policijska akademija

Radivojević Cvijetić
Belić Koparov
Veselinović Rudić
Stevanović Slavković
Lukić Basta
Teofilović Stanković
Đurić Vuković

Filozofski fakultet

Kriminalističko-policijska akademija

Poeni iz napada 20 24
Poeni iz bloka 4 7
As servisi 3 10
Servis greške 5 7
Greške iz igre 16 12

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFantastičan preokret- Pravnice u finalu
Naredni tekst“Sportski” sastanak u Rektoratu
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi