Letićeva predvodila marš Vojne ka finalu!

969

Futsalerke Vojne akademije su rezultatom 3:0 (0:0) savladale aktuelnog šampiona USSB lige, ekipu Fakulteta organizacionih nauka i tako se plasirale u finale Farmasi kupa koji organizuje Unverzitetski sportski savez Beograda. U veoma izjednačenom meču, Vojna je bila konkretnija pri realizaciji i zasluženo trijumfovala.

Finalni dan USSB

Prvo poluvreme obilovalo je šansama za ekipu Vojne akademije, ali uz dobru igru defanzivne linije FON-a i koncentrisanog čuvara mreže do promene rezultata na semaforu nije došlo. Vojna je držala posed lopte i više šutirala ka protivničkom golu, dok je FON imao problema da organizuje napad i ozbiljnije zapreti protivničkom timu. Vodila se borba na sredini terena, FON se trudio da šutom sa distance dođe do pogotka međutim, Jevtićeva je bila spremna. Krunićeva je sa svih strana pokušavala da se upiše u listu strelaca, ali nije bila precizna – šutirala je neprecizno sa poludistance, nakon izvedenog kornera poslala je loptu visoko iznag prečke, a i centaršut je završio pored gola. Ozbiljnu šansu je imao FON nakon što je Bojana Pavićević povukla kontru, dodala Panićevoj koja je uputila snažan šut po zemlji, ali je Jevtićeva upisala još jednu odbranu. Radosavljevićeva je šutirala tik pored gola, a nakon što je Krunićeva pogodila prečku, ekipa FON-a je zatražila tajm-aut. U nastavku, Petrovićeva je izvela prekid, ali Pavlovićeva je pogodila prečku, pa FON nije iskoristio šansu da izbriše nulu na semaforu. Ekipe su otišle na predah, a posle prvih dvadeset minuta rezultat je bio 0:0.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Vojna akademija
G Dujović M. 1 Jevtić B.
G Savić D. 5 Penčić B.
5 Drobnjak T. 6 Radosavljević T.
14 Petrović M. 9 Kirov T.
10 Armuš M. 8 Letić O.
6 Bogdanović I. 4 Ciganović M.
2 Jeremić J. 2 Mijatović M.
7 Jovanović K. 10 Krunić M.
4 Dicić K.
8 Panić J.
11 Pavićević B.
12 Panić M.
13 Jevremović J.
BB Pavlović D.
Drugih dvadeset minuta Vojna je nastavila u istom ritmu, FON je imao nešto više šansi nego u prvom periodu igre, ali je i dalje nepreciznost bila njihov najveći nedostatak. Posle nekoliko neiskorišćenih gol šansi obe ekipe, počeo je rasplet ovog polufinalong susreta. Krunićeva je iz velike udaljenosti podigla loptu za Letićevu koja je postigla prvi pogodak na ovom susretu, pa je tako ekipa Vojne napravila prvi korak ka finalu (1:0). Nisu protekla ni dva minuta, a Krunićeva i Letićeva su se našle u istim ulogama – iskoristila je Olivera Letić prazan gol ispred sebe i šutom iskosa donela Vojnoj 2:0. Penčićevoj je malo nedostajalo da se upiše u listu strelaca, ali šutirala je pored gola. Prvi tajm-aut Vojne akademije na ovom susretu joj je dobro došao, pa je ubrzo ispravila grešku. Posle prekida, sa distance je udarcem glavom po sredini gola donela 3:0 svojoj ekipi i tako oduzela FON-u sve šanse za preokret. Armuš je bila uspešna u igri jedan na jedan, dobro se gradila međutim, uputila je još jedan neprecizan šut iz ugla po petoparcu. Do kraja susreta obe ekipe su pokušavale iz prekida da ugroze gol protivnika, ali rezultat je ostao nepromenjen. Petrovićeva je ponovo šutirala iz daljine, Letićeva je izblokirala njen šut i sve nade FON-a da se nađe u finalu. Konačan rezultat je bio 3:0 u korist futsalerki Vojne akademije.

 

Olivera Letić je istakla da je plasmanu u finale doprinelo iskustvo i timski duh. „Utakmica je bila teška, obe ekipe su se borile. Presudilo je možda više iskustvo i timska igra. Hvala devojkama iz protivničke ekipe, idemo dalje“, jasna je bila Letićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB