Kućerak na Limu pobednik „Trofeja-Vidovdan 2021″

664

Basketaši ekipe Kućerak na Limu savladali su ekipu Dom 3 rezlutatom 18:12, u finalnom meču basketa 3×3 u okviru Trofeja-Vidovdan. Titulu MVP-a osvojio je Trajković sa 11 poena, dok je kod protivnik Marković zabeležio 5 poena.

Sastavi timova
Dom 3 Kućerak na Limu
Marić Filip Pejović
Marković Veljko Ljujić
Premović Vladimir Trajković
Jelić Nebojša Kilijan
Finalni dan USSB

Lopta je otišla u ruke ekipe Dom 3 koja je prvi napad započela promašajem. Kućerak na Limu od samog početka bio je maksimalno precizan, pa je tako prvim šutevima Trajkovića, Kilijana i Pejovića došao do prednosti od 9:4. Marković i Jelić su išli na lake poene ispod koša i uspeli da se približe protivnicima na poen razlike (9:8). Trajković koji je u ovom meču zapisao čak šest pogodaka za dva, zabeležio je još dva poena, a pratio ga je i Pejović (12:8). Seriju promašaja obe ekipe, prekinuo je Marićev šut sa poludistance, a odmah za njim došao je i Premovićev pogodak sa linije penala (12:10). U samom finišu precizni Trajković i Pejović nisu mašili za dva poena i tako su došli do prednosti od 16:10. U poslednjim sekundama Marković je bio precizan za dva, međutim tačku na ovaj meč stavio je Trajković, rezultatom 18:12.

Statistika
Dom 3 Kućerak na Limu
Poeni 12 18
Šut za 1p 10/19 2/5
Šut za 2p 1/10 8/24
Defanzivni skokovi 13 15
Ofanzivni skokovi 3 4
Blokade 0 2
Izgubljene lopte 1 0
Ukradene lopte 2 4

Nakon pobede u odlučujućem meču, igrač Kućerka na Limu, Filip Pejović navodi da je veoma zadovoljan postignutim rezultatom. „Odlična organizacija Turnira, odlična publika. Prvi put igram na Sudenjaku i zahvalio bih se svojim protivnicima na hrabroj igri”, zaključio je Pejović.

Iz srebrne ekipe Dom 3, Jelić ne krije svoje zadovoljstvo „Čestitao bih ekipi Kućerka na Limu, na zasluženoj pobedi. Mislim da je ovo njihov sport i da se on profesionalno bave ovime. Mi smo ipak rekreativci, studenti koji su došli ovde da se zabave. Nadam se da smo odbranili čast doma ulaskom u finale. Još jednom sve pohvale protivncima”.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB