Kuća slavnih studentskog sporta poklon za 100 godina postojanja

919

Univerzitetski sportski savez Velike Britanije proslavio je 100 godina postojanja finalnim takmičenjima studenata, ceremonijom proslave, kao i otvaranjem Kuće slavnih studentskog sporta.

Finalni dan USSB

Studentski sport u Velikoj Britaniji počeo je neposredno po završetku Prvog svetskog rata, a na početku se samo 10 Univerziteta takmičilo za titule najboljih. Sto godina kasnije Univerzitetski sportski savez Velike Britanije sačinjava preko 170 Univerziteta i studenti se bore u preko 50 različitih sportova.


Prvi vek postojanja obeležen je i otvaranjem Kuće slavnih koja će “okupljati” sportiste koji su pored studentske karijere ostvarili izvanredne rezultate i na sportskom planu. Diplomirana psihološkinja sa Univerziteta u Šefildu, olimpijska šampionka i trostruka svetska šampionka u sedmoboju, Dejm Džesika Enis-Hil imala je tu čast da bude prva osoba uvedena u Kuću slavnih britanskog studentskog sporta.


Iako nije bila prisutna na ceremoniji, okupljenima se obratila video snimkom u kom je izrazila zadovoljstvo što je postala deo jedinstvene Kuće slavnih, ali i podsetila se studentskih dana i takmičenjima za univerzitetsku selekciju Velike Britanije, naglasivši da su joj ta nadmetanja bila odskočna daska za sve što je usledilo u njenoj karijeri.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstProjekat PRODUCE počeo sastankom u Ljubljani
Naredni tekstFutsal: Najava mečeva Lige Univerziteta u Beogradu
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.