Kreće borba za titulu futsal lige SUUB

313
170052430_Futsal_4-Nation_Tournament

Ovog vikenda, u hali IMR Rakovica snage će odmeriti četiri najbolje ekipe futsal lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Prvi će na teren futsaleri Pravnog i Elektrotehničkog fakultata, od 21.00 čas. Nakon njih, Ekonomskom fakultetu će se suprotstaviti tim koji je poslednji izborio plasman među četiri najbolje ekipe, Građevinski fakultet. Poraženi će igrati “malo finale” u nedelju od 19:00, takođe u Rakovici.

Finalni dan USSB

Pravni fakultet je do polufinala došao nakon osvojenog prvog mesta u grupi A, i pobede u četvrtfinalu, protiv Saobraćajnog fakulteta. Na tom meču, saobraćajci su pružili dostojan otpor pravnicima, koji su bili oslabljeni neigranjem jednog od najboljih pojedinaca, Petrova. U istoj grupi, na drugoj poziciji bila je plasirana ekepa Građevinskog fakulteta. Tim koji je do osam pobeda i dva remija došao čvrstom odbranom, igrao je upravo timski. U četvrtfinalu su bili bolji, nakon penala, od iskusne ekipe Fakulteta organizacionih nauka. Kvalitet i snagu A grupe potvrdili su i futsaleri Elektrotehničkog fakulteta, koji su se u polufinale plasirali trijumfom nad ekipom Bezbednosti, a u grupnoj fazi su imali šest pobeda i po dva poraza i remija. Čast grupe B je odbranio tim Ekonomskog fakulteta, trijumfom nad Mašinskim fakultetom. Ekonomisti su grupu završili sa istim skorom kao i Pravni fakultet, devet pobeda i jedan nerešeni meč.

Od polufinalista, u dosadašnjem toku takmičenja, najviše je pokazao tim Pravnog fakulteta. U protivničke mreže, Petrov i saigrači su plasirali čak 59 golova, a primili 13, za gol razliku plus 46. Od njih, u odbrani su bili bolji samo građevinci, koji su primili gol manje. Ipak, timovi EKOF-a i ETF-a nisu za potcenjivanje, pa se u polufinalu očekuje pregršt kvalitetnih i  lepih poteza do poslednjeg zvižduka. Snaga ekonomista je sloga i drugarstvo koje se gradi i u KMF Ekonomist. Njihova prednost je svakako najbolji strelac Svetskog kupa studenata u Rima,brzonogi Vladimir Jovović, zatim glavni organizator igre Stefan Aleksić, ali i iskusan golman Nikola Atanasković. Navijači Pravnog fakultet računaju na kvalitet i iskustvo reprezentativca iz njihovih redova, Strahinje Petrova, a pored njega pravnici imaju dobro organizovan tim koji je dugo na okupu. Elektrotehničari se uzdaju u snagu Milana Dodića i Milana Rašića ali i u šut Nikole Jovića, koji je rešio četvrtfinalni susret, a i golman Vladimir Tešanović je u dosadašnjem toku lige bio na visini zadatka. Građevinski fakultet je grupnu fazu a zatim i četvrtfinale rešio timskom igrom. Reprezentativno iskustvo golmana Vladimira Avramovića kao i Miloša Ljujića i Velimira Ratkovića, biće od velikog značaja, međutim futsaleri GRF-a su najjači kada igraju kao tim.Takođe, u završnicu kompletni i spremni ulaze samo ekonomisti. Kod elektrotehničara će, zbog crvenog kartona nedostajati Đorđe Tešić, u ekipi Pravnog se nakon povrede vraća Strahinja Petrov a zdravstvenih problema je imao i golman Građevinskog fakulteta, Vladimir Avramović.

Hoće li meč odluke doneti derbi prvog i drugog sprata zgrade u Bulevaru ili će šampioni Svetskog kupa iz Rima i polufinalista Mediteranskih univerzitetskih igara u Libanu poremetiti planove, videćemo u subotu, nešto posle 23 časova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB