Kraljice univerzitetskog futsala!

1147

Posle druge uzastopne šampionske titule u SUUB ligi, futsalerke Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje osvojile su i Farmasi kup, savladavši u finalu Vojnu akademiju rezultatom 2:1 (0:0) i time potvrdile da su u konkurenciji ženskog univerzitetskog futsala – neprikosnovene.

Sastavi timova
FSFV Vojana akdemija
Jelić Jevtić
Izgarević  Mijatović
Trišić Ciganović
Dimitrijević Bunjaku
Krstić Penčić
Milošević Kirov
Simić Rilak
Kuhut Miljković
Divjak Radosavljević
Krunić
Letić
Paunović
Veoma kvalitetna utakmica odigrana u balonu Sinđelić u organizaciji Univerzitetskog sportskog saveza Beograd počela je u znaku bolje igre FSFV-a. Ekipa sa Košutnjaka lako je stvarala šanse i jedini krivac što difovke nisu imale povoljan rezultat na poluvremenu je inspirisana Bojana Jevtić, čuvar mreže Vojne akademije. Najveću šansu imala je Miloševićeva, pogodila je stativu posle pravovremenog dodavanja Trišićeve. Nekoliko minuta kasnije i nova stopostotna prilika za FSFV, ali je Jevtićeva paradom zaustavila udarac Dimitrijevićeve. Do kraja prvog dela Jevtićeva je još u nekoliko navrata spašavala svoj tim, a najveću priliku za Vojnu imala je Letićeva, ali je požrtvovana Andrijana Trišić izbacila loptu sa gol linije.

Finalni dan USSB

Nastavak finalnog duela doneo je pravu dramu i odličan futsal. Zapretila je, „desetka“ Vojne akademije, Marija Krunić  udarcem iz slobodnjaka, da bi u osmom minutu drugog poluvremena odgovorio FSFV. Školsku akciju započela je Izgarevićeva, nastavila Trišićeva i idealnom asistencijom uposlila Miloševićevu, koja je uspela da matira do tada nepremostivu prepreku na golu Vojne akademije, Bojanu Jevtić.  Taman kad je delovalo da će difovke rutinski privesti utakmicu kraju, pokazale su kadetkinje šta umeju.  Kirov je dobila visoku loptu od Miloševićeve i volej udarcem zakucala loptu u mrežu 1:1. Umesto preokreta, šampionke su pokazale pobednički DNK. Ponovo je asistirala Trišićeva, a egzekutor pobedonosnog pogotka je bila Emilija Simić – 2:1.

Futsalerke Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje osvojile su u ovoj sezoni sve što se moglo osvojiti i pokazale da trenutno niko ne može da ih savlada. Poularni Pingvini sa Košutnjaka više od dve godine ne znaju za poraz.

Danijela Kuhut, jedna od najmlađih u redovima FSFV-a, smatra da njena ekipa ne može da izgubi.

„Trebalo nam je dosta vremena da postignemo gol, ali smo strpljivo čekale protivničku grešku, igrale smo svoju igru, bile dosta bolje i smatram da je ranije trebalo da završimo posao. Sve devojke su zaslužne za pobedu, igrali smo kao ekipa i zahvaljujući tome smo osvojile trofej – to je u stvari magija. Za sada ne postoji protivnik koji može da nam parira”, zaključila je Kuhut.

Olivera Letić, kapiten Vojne akademije, nada se novom susretu sa futsalerkama FSFV-a.

„Čvrsto smo se držale u prvom poluvremenu, međutim, trenutak nepažnje u drugom delu je presudio da primimo prvi gol, uspele smo da izjednačimo, ali smo onda primile novi gol i nažalost, izgubile. Čestitam devojkama sa FSFV-a i nadam se sledeće godine ponovnom susretu“, istakla je Letić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV na krilima Vasićeve i Marčetićeve do finala
Naredni tekstIstorijska medalja za filozofe
Studiram novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožavam plemenitu igru poznatu kao fudbal od kad znam za sebe. Želja mi je da postanem sportski novinar i da izveštavam sa utakmica Crvene zvezde u Ligi šampiona.