Kragujevac siguran na početku prvenstva

162

Iako se juče činilo da će Kragujevčani imati težak posao na početku Evropskog prvenstva u basketu 3×3 u praksi to izgleda potpuno drugačije. Prema pokazanoj igri, Kragujevčani su definitivno  među glavnim favoritima uz domaći Split i Univerzitet u Ljubljan.

Finalni dan USSB

Kragujevac je imao priliku da odigra prvu utakmicu prvenstva na terenu broj dva smeštenom na gradskom trgu u Splitu protiv Prekarpatskog Univerziteta Vasil Stefanik iz Ukrajine. Posle dva vezana koša “gosti” su poveli sa 3:0 i to je bilo sve što su pokazali na ovoj utakmici. Nakon što su se Kragujevčani navikli na uslove pregazili su Ukrajince i priveli meč kraju rezultatom 21:10.

Par sati kasnije Kragujevac je imao priliku da odmeri snage protiv prvaka Bugarske, Univerziteta Ćirila i Metodija iz Velikog Trnova, ali umorne komšije bile su lak plen za moćne Šumadince. Rezultat je bio 10:1 u korist naših momaka. Do kraja se nije ništa puno promenilo i zabeležena je i druga pobeda rezultatom 22:6.

Pogodili smo naše šuteve i odigrali smo onako kako smo želeli. Odabrali smo pravu taktiku za ove uslove i idemo da pobedimo i ostala tri meča u grupi. Treba da budemo prvi i idemo ka tome da se dobro pripremo za eliminacionu fazu” -izjavio je Filip Pejović nakon druge utakmice.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB