SportIndeks.rs

Kragujevac siguran na početku prvenstva

20424868_10155407213956855_839803968_o

Iako se juče činilo da će Kragujevčani imati težak posao na početku Evropskog prvenstva u basketu 3×3 u praksi to izgleda potpuno drugačije. Prema pokazanoj igri, Kragujevčani su definitivno  među glavnim favoritima uz domaći Split i Univerzitet u Ljubljan.

Kragujevac je imao priliku da odigra prvu utakmicu prvenstva na terenu broj dva smeštenom na gradskom trgu u Splitu protiv Prekarpatskog Univerziteta Vasil Stefanik iz Ukrajine. Posle dva vezana koša “gosti” su poveli sa 3:0 i to je bilo sve što su pokazali na ovoj utakmici. Nakon što su se Kragujevčani navikli na uslove pregazili su Ukrajince i priveli meč kraju rezultatom 21:10.

Par sati kasnije Kragujevac je imao priliku da odmeri snage protiv prvaka Bugarske, Univerziteta Ćirila i Metodija iz Velikog Trnova, ali umorne komšije bile su lak plen za moćne Šumadince. Rezultat je bio 10:1 u korist naših momaka. Do kraja se nije ništa puno promenilo i zabeležena je i druga pobeda rezultatom 22:6.

Pogodili smo naše šuteve i odigrali smo onako kako smo želeli. Odabrali smo pravu taktiku za ove uslove i idemo da pobedimo i ostala tri meča u grupi. Treba da budemo prvi i idemo ka tome da se dobro pripremo za eliminacionu fazu” -izjavio je Filip Pejović nakon druge utakmice.

Ostavite komentar!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>