KPA u poslednjim sekundama odnela pobedu

695

Nakon preokreta košarkaši Kliminalističko policijske akademije slavili su nad ekipom Univerziteta Singidunum rezultatom 48:51 (12:10, 9:13, 19:11, 8:17) u četvrtom kolu USSB lige. Odlučujuće poene postigao je Kiković na strani KPA u poslednjim sekundama igre, a pobedu je polovičnim učinkom sa linije penala potvrdio njegov kolega Gligorić.

Finalni dan USSB

Bahtić je polaganjem u prvim sekundama igre otvorio neizvesnu utakmicu, a potom je Makvić bio uspešan ispod koša. Usledile su čvrste odbrane na obe strane, pa samim tim i česti promašaji, naročito u šutu za tri poena. Prve poene nakon dva minuta igre na strani Policije zabeležio je Gligorić koji je oba puta bio precizan u šutu sa poludistance (4:4). Sve do kraja deonice igralo se koš za koš, uz serije promašaja. Na strani Singidunuma Bulaja je pod košem dva puta iskoristio zicer poziciju, dok je Makvić bio precizan sa linije za slobodna bacanja. U protivničkoj ekipi Kiković je upisao četitri poena, a Zagrađanin je pod košem izborio nerešen rezultat (10:10). U poslednjoj sekundi igre Zdravković, iz redova Singidunuma, je probijanjem bloka protivika i košem za dva poena obezbedio prednost timu, na kraju prve četvrtine rezultat je bio 12:10.


Sastavi timova
Kriminalističko policijska akademija

Univerzitet Singidunum

4 Vlatković 1 Raniavljević
6 Grujica 5 Zdravković
8 Topić 7 Šošević
9 Ilić 9 Gligorić
12 Jovković 10 Bahtić
13 Kiković 11 Stevnović
14 Zagrađanin 13 Enis
15 Trboljevac 14 Čuturilo
15 Bulaja
23 Makvić
U prvim minutima druge deonice KPA je prešao u vođstvo, Zagrađanin je oba puta bio precizan sa linije penala, dok je Ilić na polaganju postigao koš za 12:14. Prvu priliku za šut na strani Singidunuma iskoristio je Makvić u trećem minutu igre i izborio nerešen rezultat (14:14). Čvrsta odbrana Singidunuma rezultirala je čestim faulovima koje su igrači KPA uspešno realizovali, a Vlatković je košem sa poludistance dodatno uvećao prednost tima (14:20). Nakon pada u igri, Singidunum je koševima Gligorića i trojkom Zdravkovića uspeo da povede minimalnom razlikom, 21:20. Propust u odbrani Singidunuma iskoristio je Kiković i šutem sa linije 6,75 vratio vođstvo svojoj ekipi pri poluvremenu (21:23).

Zdravković (4) i Gligorić (4) vezali su nekoliko efektnih pogodaka i uvećali prednost Sinigidunuma (29:23). Na suprotnoj strani KPA je predvodio Kiković koji je čvrsrtom odbranom uspeo da ukrade loptu protivnika i prekine seriju, pomogao mu je i Grujica polovičnim učinkom sa linije penala (29:26). Pod košem iz redova Singidunuma uspešan je bio Makvić ali je na suprotnoj strani istom merom uzvratio Zagrađanin (31:29). Usledila je serija vodeće ekipe, uz četiri ukradene lopte Zdravković je predvodio tim, na suprotnoj strani Kiković i Ilić su smanjili rezultatski zaostatak pred odlučujuću četvrtinu (40:34).


U poslednjoj deonici utakmica se lomila do poslednje sekunde, prikazana je prava čar neizvesne igre. Usledile su čvrste odbrane na obe strane, pa su prvi poeni usledili tek nakon dva minuta. Bulaja je na strani Singidunuma pogodio sa poludistance i zabeležio polovičan učinak sa linije penala, u protvničkoj ekipi Grujica je trojkom otpočeo seriju svog tima, upisao je i jedan pogodak sa linije za slobodna bacanja, a pratio ga je Vlatković koji je oba puta bio precizan sa poludistance (43:42). Zdravković na strani Singidunuma nastavio da razigrava ekipu pogotkom izvan linije 6,75, ali je iz protivničkog tima istom merom uzvratio je i Trboljevac (46:45). Bahtić je potom bio precizan sa poludistance, za Singidunum, u poslednjem minutu meča kada se činilo da je sve gotovo (48:45). Nakon što su izašli iz bonusa studenti Singidunuma bili su kažnjeni za svaku agresivniju odbranu. Grujica je na strani KPA bio precizan sa poludistance uz faul koji je uspešno realizovao (48:48). Neopreznost u napadu Singidunuma iskoristio je Kiković koji je ukradenu loptu pretvorio u značajne poene. Za kraj Ilić je zabeležio polovičan učinak sa linije penala, a ekipa Singidunuma nije imala rešenja da utakmicu uvede u produžetke (48:50).

U ekipi KPA istakao se Kiković koji je zabeležio 13 poena, za Singidunum Zdravković je upisao 14 poena, a jedan manje upisao je Gligorić.

Statistika
Statistika:

KPA

Singidunum

 1 poen 13/17 5/8
2 poena 13/31 17/32
3 poena 4/15 3/6
Izgubljene lopte 5 9
Ukradene lopte 7 8
Ofanzivni skokovi 6 4
Defanzivni skokovi 10 11
Asistencije 3 5
Blokade 1 0
Sa klupe je ekipu KPA predvodio povređeni igrač Okuka Luka koji je nakon utakmice bio ponosan na igrače zbog ostvarene pobede: „Drago mi je da je u ovako tresnoj utakmici moja ekipa izvojevala jako tešku pobedu. Poznajem ekipu Singidunuma, mislim da su kvalitetan tim i imaju velike šanse da idu dalje. Bitno je da je pobeda završila na našoj strani, momci su ispoštovali dogovor iz svlačionice, igrala se jaka odbrana i na kraju je ona i presudila“, konstatovao je Okuka.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstČetvrti trijumf IKT-a
Naredni tekstRezultati četvrtog vikenda odbojkaške lige Univerziteta u Beogradu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.