KPA sigurno do pobede

396

Ekipa Kriminalističko-policijske akademije zabeležila je pobedu u okviru četvrtog vikenda USSB lige protiv Visoke škole elektrotehnike i računarstva rezultatom 2:0 (25:14, 25:18). Milica Tomić bila je bila MVP ovog susreta, a preciznim servisima istakla se i Obrenović.

Meč je otvorila Milovanović, zabeleživši prvi as za KPA. Nakon toga je usledila serija servis grešaka i as poena.Greške iz igre prekinula je Simić i dovela svoju ekipu do četiri poena prednosti (7:3). Nakon prvog timskog tajmauta, ekipa Kriminalističko-policijske akademije nastavila je čvrstu igru, napravila seriju od pet poena, ostavljajući ekipi Višera sve manje šansi za preokret. Lučić je dobrom igrom u polju i as servisom presekla niz protivnika, ali samo na kratko. Kapiten Simović osvojila je važan poen iz igre, za njomi Tomić sa tri as servisa, a tačku na prvi set stavila je Obrenović jakim napadom iz zone četiri, pa je konačan rezultat ovog perioda igre bio 25:14.

Sastavi timova
Visoka škola elektrotehnike i računarstva Kriminalističko-policijska akademija
20 Tošić T. 11 Simović N.
8 Zlatović T. 15 Tomić M.
18 Lakičin N. 3 Simić K.
6 Lučić D. 13 Obrenović T.
14 Đurđević A. 10 Stanković M.
1 Savić T. 7 Pavlović A.
  5 Milovanović K.
  2 Ranković M.

Drugi set počela je KPA nizom dobrih servisa,a uprkos dobrom prijemu Višera, protivnik je doveo svoju ekipu do rezultata 8:2. Duga razmena odigrala se pri rezultatu14:6, međutim sudija je svirao četvrtu loptu, a ekipa Višera se približila i smanjila prednost na 14:7. Nastavili su meč sa više samopouzdanja, pa su dobrom odbranom, organizovanim napadom i preciznošću sa servis linije došli na tri poena zaostatka. Međutim,  nastavak meča potpuno je kontrolisala Kriminalističko-policijska akademija.Simić je prvim tempom nagovestila kraj utakmice, a Milovanović je sjajnim blokom dovela svoju ekipu do rezultata 25:18.

Statistika
  Kriminalističko – policijska akademija Visoka škola elektrotehnike i računarstva
Poeni iz igre 18 11
Poeni iz bloka 3 /
As servis 10 4
Servis greške 8 9
Greške iz igre 9 10

Milica Tomić je nakon meča izjavila da je zadovoljna rezultatom, ali ne i igrom. “Moramo još da se uigramo, utreniramo, imamo novu ekipu u odnosu na prošlu godinu. U svakom slučaju, bitno je da smo pobedile, čestitam mojim saigračicama i protivnicama i nadamo se da ćemo biti još bolji u nastavku takmičenja”, zaključila je Tomić.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMilovanović doneo pobedu VIŠERU
Naredni tekstIKT odservirala pobedu
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.