KPA osvojio bronzanu medalju

354

Odbojkašice Kriminalističko policijske akademije osvojile su bronzanu medalju u USSB ligi. One su do odličja doše pobedom nad ekipom Visoke škole strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije rezultatom 2:0 (25:19; 25:14). Obe ekipe imale su želju za pobedom, ali su odbojkašice KPA ovoga puta imale ritam koji ih je odveo do pobede.

Na osnovu učinka i igre u dosadašnjem delu sezone inspektorke su ušle kao favoriti u ovo utešno finale. One su, istina, samo na momente pokazale svoj neosporni kvalitet, ali je i to bilo dovoljno da se pobede ovoga puta potpuno bezidejne i bez energične odbojkašice IKT-a. Igračice KPA su odlično krenule i povele rezultatom 4:0, a najzaslužnije za ovakav start  bile su Simovićeva, koja blokom započela a smečom završila seriju, i Milovanovićeva, koja je dva puta odservirala as. Taj dobar start inspektorki  naterao je trenara IKT-a da već na samom startu meča zatraži minut odmora i pokuša da prekine nalet protivnica. To mu je i pošlo za rukom pa su odbojkašice IKT-a odgovorile sa tri vezana poena, dva poena su im poklonile protivnice svojim greškama, a jedan je osvojila Petkovićeva as udarcem. Nastavak donosi rezultatsku klackalicu sve do rezultata 10:8, za KPA, kada inspektorke prave ključnu prednost od sedam poena i dolaze na korak od osvajanja prvog seta. Prelomni trenutak seta započinje greškom Sremčevićeve, nastavlja se  sa dva neodbranjiva servisa Tomićeve i završava se kuvanjem Milovanovićeve za 15:8.  Drugu polovinu seta su obeležile mini serije od dva, tri poena  i veliki broj grešaka, čak 10, na obe strane.  Najefikasnija u ovom delu utakmice bila je Obrenovićeva sa tri poena, dok je sa druge strane u ekipi IKT-a jedina bila precizna Milićeva sa dva pena jedan iz bloka, a drugi iz jedinog uspešnog napada igračica IKT-a u celom setu. Konačan rezultat seta bio je 25:19.       

Start drugog seta je u potpunosti pripao igračicama IKT-a koje su osvojile pet uzastopnih poena, od toga istini za volju samo dva su direktno osvojile one, blokom Milićeve i asom Petkovićeve. Usledio je odgovor odbojkašica KPA i poenima Tomićeve, Simovićeve i Radmilovićeve dolaze do izjednačenja 7:7. Nastavak donosi ključni deo seta a ujedno i meča kada inspektorke prave dve serije od šest i osam poena i praktično rešavaju pitanje osvajača bronzane medalje. U tom periodu stvari u svoje ruke uzimaju dve najbolje igračice KPA Tomićeva i Obrenovićeva koje su snažnim smečevima izbombardovale polje protivnica, Obrenovićeva je osvojila četiri poena, a Tomićeva tri za u tom trenutku nedostižnih 21:8. Sa druge strane u ovom delu meča IKT je osvojio samo dva poena i to ponovo napadom Milićeve i posle seris greške Rankovićeve.  Do kraja ovog utešnog finala inspektorke su rutinski privele meč kraju za konačnih 25:14.

Jedna od najboljih pojedinaca ovog meča Tomićeva je iznela svoje utiske posle osvojene bronzane medalje ali i sumirala upravo završenu sezonu. ‚‚ Pre svega moram da kažem da mi je izuzetno drago što smo osvojile bronzanu medalju i ako samo naravno ciljale da se borimo za zlato, ali i ovo je sasvim dobro pošto je ekipa nova i još uvek se uigravamo”, istakla je Tomićeva.

Sa druge strane kapiten IKT-a Ružica Pijović je iznela svoje utiske posle osvojenog četvrtog mesta, ali je i sumirala utiske nakon završene sezone . ‚‚ Mislim da nismo bile u svom najboljem izdanju i da je to ključ ovog poraza. Očekivala sam veću rezultatsku klackalicu ali šta je tu je. Generalno od početka sezone smo igrale sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu ali danas nismo uspele da odigramo najbolje što možemo”, istakla je Pijovićeva.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstUSSB futsal: Rezultati devetog vikenda
Naredni tekstPovratak Filološkog: Odbojkašice šampionke USSB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.