Kosta Marinković želi da predstavlja Srbiju na Arktiku!

2147

Kosta Marinković je apsolvent Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, ali i kandidat za „Fjollraven Polar 2019“ ekspediciju koja podrazumeva putovanje Arktikom uz više od 200 pasa koji vuku sanke. Ukoliko ostane prvi po broju gasova u Centranoj Evropi ovaj mladić može biti deo avanture koju čini 24 ljudi iz celog sveta.

Finalni dan USSB

 

Student FSFV-a nikoga iz svoje bliže sredine nije iznenadio prijavom za ovu ekspediciju, jer svi poznaju njegov avanturistički duh i želju da se upusti u nove, drugačije poduhvate. Bez posebnih očekivanja i iz čiste radoznalosti Kosta se nada da će ostvariti svoj san. „Čovek planira, a Bog se smeje“, lekcija je koju je Marinković odavno naučio, kako sam navodi, zbog toga se bez straha i pun entuziazma nada ostvarenju svog cilja.

Oduševljen podrškom na društvenim mrežama i brojem glasova u proteklih nekoliko dana Kosta Marinković imao je samo reči hvale.

„Prijavio sam se iz lične strasti da bih ispunio jedan dan. U toku glasanja se taj san promenio kada sam video toliku iskrenu i nesebičnu podršku. Sada je san da imam čast da predstavljam svoju državu na takvom događaju. Da predstavljam svakog pojedinca koji je glasao“, zaključio je Marinković.


Ovaj dvadesettrogodišnjak oduvek ima sklonosti ka ekstremnim sportovima, između ostalog trenirao je karate, aikido, jahanje, mačevanje, slobodno penjanje, skvoš, plivanje, biciklizam a na listu se može dodati još mnogo aktivnosti.

Glasanje je otvoreno do 15. decembra, a ekspedicija će početi u aprilu naredne godine i trajaće pet dana.

Ukoliko želite da pomognete Kosti da ostvari svoju želju i uputi se u ovu snežnu avanturu možete glasati na sledećem linku.

FOTO: Privatna arhiva

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVisoka železnička škola preokretom do polufinala!
Naredni tekstČetvrta pobeda matematičara
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.