Košarkaši USSB-a trijumfalni u Kini

1164

Reprezentativci Univerzitetskog sportskog saveza Beograda su otputovali u Kinu na međunarodni turnir. Na takmičenju učestvuju, pored domaćina, košarkaši iz Sjedinjenih Američkih Država i Argentine. Predstavnici Srbije su prvu utakmicu odigrali u subotu 18. maja, u gradu Božou protiv reprezentacije SAD-a.

Finalni dan USSB

 

Pre odlaska na takmičenje, trener srpske ekipe Stefan Milenković izjavio je da očekuje neizvestan turinir.

Očekujemo vrlo naporan put. Tamo ne znamo kakve su ekipe. Mi smo se pripremili za ovo kratko vreme najbolje moguće, daćemo svoj maksimum i videćemo da li je to dovoljno za neki uspeh koji očekujemo”, kaže Milenković.

Studenti koji predstavljaju USSB u Kini su na početku takmičenja slavili protiv selekcije SAD 81:70, dok su u drugom meču od naše reprezentacije bili bolji Argentnci 77:76. Treći duel su izabranici Stefana Milenkovića dobili upravo protiv Argentine rezultatom 91:88. Do kraja takmičenja, reprezentacija USSB-a bi trebalo da odigra još sedam utakmica.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFinalni dan BeST-a
Naredni tekstBasket 3×3: Najava kupa studenata i studentkinja
Za sada student novinarstva na Fakultetu političkih nauka i ljubitelj sporta, pre svega košarke, a nekada u budućnosti, nadam se sportski novinar ili menadžer za odnose sa javnošću u nekom sportskom klubu.