Košarkaši Srbije na SAD, rukometašice u “grupi Balkan”

75

Sinoć je održan žreb za predstojeću letnju Univerzijadu, koja je na programu od 03. do 14. jula u južnokorejskom gradu Gvangžuu. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati pet timova – košarkaši, rukometaši i rukometašice, kao i vaterpolisti i vaterpolistkinje.

Najveći izazov od svih naših sportista očekuje košarkašku selekciju, koja će već u grupi imati priliku da odmeri snage sa favorizovanom ekipom SAD. Pored “drim tima” grupu u kojoj se nalazi naša zemlja čine Turska i Brazil, ali i nešto manje poznate zemlje u svetu košarke, Čile i Švajcarska.

11092972_10153225230569709_1426930046_n

Na žrebu je najbolje prošla, bar na papiru, muška vaterpolo selekcija koja u grupnoj fazi igra protiv dalekoistočnih giganata – Japana i Kine. Dame će pored Japana i Kine, u grupi odmeriti snage i sa KanadomRusijom.

Muška rukometna selekcija imaće  veliki izazov već u prvoj fazi, gde će se sastati sa  selekcijom domaćina, a pored Južne Koreje igraće i sa predstavnicima Severne i Latinske Amerike – SAD i Meksika. Njihove koleginice nalaze se u tzv. balkanskoj grupi, s obzirom na to da će im protivnice biti susetkinje – reprezentacije Crne Gore i Rumunije.

Delegaciju Univerzitetskog sportskog saveza Srbije je na žrebu u južnokorejskom gradu Gvangžuu predvodio predsednik prof. dr Siniša Jasnić.

[/su_carousel]

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSaobraćaj i Zaštita podelili plen
Naredni tekstPokrenuta inicijativa za odbojkaški kup
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi