Košarkaši Elektronskog prvi na tabeli, počinje plej-of

493

Zvanicno je zavrsen regularni deo ovogodisnje Univerzitetske košarkaške lige Niša. Rezultati odigranih utakmica iznedrili su učesnike plej-ofa, a danas počinje nadmetanje u završnici takmičenja.

Finalni dan USSB

Elektronski je odneo 9 pobeda i tako obezbedio prvo mesto na tabeli sa 19 bodova. Isti broj pobeda, ali bod manje ima Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, te su oni na drugom mestu, a njih prati Ekonomski sa 17 bodova. Pravni i Medicinski imaju po 16 bodova, ali je Pravni sa pobedom više na četvrtom mestu. Singidunum i Mašinski bili su jednako uspešni u prvom delu takmičenja, ali je Singidunum na šestom, a Mašinski na sedmom mestu. Poslednja ekipa koja je obezbedila mesto u plej-ofu je ekipa FZNR-a, oni imaju 4 pobede i 14 poena.

kosarka tabela

U poslednjim utakmicama pred plej-of vodila se tesna borba.  Ekipa Mašinskog pobedila je  selekciju Fakulteta zaštite na radu sa 54:43, ali su izgubili od ekipe Pravnog. Pravni je istina pobedio Mašinski sa 42:27, ali je kalkulišući s bodovima, a kako bi sačuvao snagu za plej-of takmičenja, predao utakmicu protiv Singidunuma, te je proglašen službeni rezultat 20:0 za Singidunum. Singidunum se trudio da obezbedi mesto u plej-ofu u utakmici protiv selekcije PMF-a, bili su spremniji i borbeniji, te su odneli pobedu rezultatom 45:23. Medicinski je utakmicu protiv FZNR-a završio uspešno, rezultatom 38:28, ali je bio nadigran u utakmici sa ekipom Ekonomskog fakulteta, rezultat ovog susreta je 35:28.   Poslednja utakmica prvog dela takmičenja odigrana je kasno sinoć, pobedu je odnela ekipa FSFV-a rezultatom 34:29.

Za mesto u daljem toku takmičenja večeras će se boriti ekipe  Mašinskog i Singidunuma. Meč će biti odigran u sali osnovne škole “Mika Antić”, a susret je zakazan za u 18 sati. Sutra od 18 sati igraju selekcije Fakulteta zaštite na radu i Medicinskog fakulteta.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB