Košarka (ž): Poljoprivredni i Mašinac jedini bez poraza

140

Vikend koji je pred nama obeležiće između ostalih takmičenja, i nastavak u košarkaškoj SUUB ligi u ženskoj konkurenciji. Na preseku sezone, prvu poziciju drži Poljoprivredni fakultet sa pet pobeda iz isto toliko odigranih utakmica sa neverovatnom koš razlikom od 130 poena. Prati ih Mašinski fakultet sa četiri pobede, ali i utakmicom manje. Prošlogodišnje osvajačice Prve univerzitetske lige, košarkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, nalaze se na četvrtoj poziciji posle četiri odigrana kola. Na začelju tabele su Fakultet političkih nauka i Arhitektonski fakultet sa tri odnosno četiri poraza.

Finalni dan USSB

 

Poljoprivredni fakultet suvereno drži prvu poziciju sa pet pobeda i prosekom od 26 poena razlike po dobijenoj utakmici.
“Što se tiče prvog dela sezone, veoma sam zadovoljna, završili smo ga bez poraza. Pored toga, ekipa je iz utakmice u utakmicu napredovala. Devojke koje su se priključile ove godine su se uklopile u tim, tako da se u nastavku nadam još boljim igrama, a cilj nam je da se plasiramo u prve četiri ekipe. Za dalje ne znam, sve je moguće“, istakla je Milica Inđić.
Mašinski fakultet je uz Poljoprivredni jedini neporažen u prvom delu sezone. Imaju četiri pobede iz isto toliko odigranih utakmica.
Utisci iz prvog dela sezone su više nego pozitivni. Moje saigračice su uvek voljne da daju sve od sebe, pratimo jedna drugu na terenu koliko god možemo i to je dalo rezultat. Do sada smo imale sve pobede, pa se nadamo da ćemo u istom ritmu i nastaviti. Daćemo svoj maksimum“, rekla je Marina Radović.
Treću poziciju zauzimaju košarkašice Ekonomskog fakulteta sa tri pobede i dva poraza.
Zadovoljna sam prikazanim u polusezoni. Ostaje žal zbog poraza u prvom kolu od ekipe Mašinskog fakulteta minimalnom razlikom jer nismo bile dovoljno motivisane, a ni uigrane. Kasnije smo iz kola u kolo podizale formu i igrale sve bolje, organizovanije i borbenije. Nažalost, već u narednom kolu imali smo peh kada se jedna od najboljih u ekipi, Tanja Šljukić, ozbiljnije povredila, ali smo timskom igrom uspeli da nadomestimo njeno odsustvo. U nastavku sezone očekujem da nastavimo sa dobrom igrom, sa željom da ostanemo pri vrhu tabele, i nadamo se da ćemo u nastavku sezone biti kompletni”, istakla je Nataša Stolić.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja zauzima četvrto mesto na tabeli sa tri pobede i jednim porazom, uz bolju koš razliku od TMF-a i FON-a, koji imaju isti bilans.
Zadovoljna sam igrom mojih devojaka, iako imamo jedan poraz službeno, jer nas je bilo nedovoljno. Iskreno se nadam da, kada počne drugi deo, da će devojke imati više razumevanja i vremena, jer bi bilo lepo da se izborimo do kraja i pokušamo da napadnemo titulu bez obzira na trenutno stanje na tabeli“, istakla je Ines Bošnjić.
Na petom mestu, sa istim odnosom pobeda i poraza kao i FSFV, nalazi se ekipa Fakulteta organizacionih nauka.
“Što se tiče prvog dela takmičenja, ne mogu biti nezadovoljna dosadašnjim rezultatom iako nije ostvaren učinak od maksimalnog broja pobeda. Bilo je utakmica koje nismo odigrale na vrhunskom nivou, ali svakako da smo pokazale kvalitet i borbenost. U nastavku ćemo se naravno potruditi da iznesemo sve kvalitete i popravimo učinak. Takođe, u nastavku se očekuje bolja koncentracija i uigranost u ključnim trenutcima, a samim tim i rezultati koji idu uz to.Do sada ni na jednoj utakmici nismo nastupale u punom sastavu, ne verujem da je to bilo ključno za rezultat, ali je uticalo na način igre” , rekla je Una Nikolić.
Šestu poziciju zauzima novooformljena ekipa Tehnološko-metalurškog fakulteta. Zadovoljstvo prikazanim u premijernoj sezoni pokazala je Tamara Repac.
Dosta sam zadovoljna ovom polusezonom. Imamo tri pobede i jedan poraz, što uopšte nije loše, s obzirom na to da smo se tek okupile i da se ne znamo od ranije. U nastavku sezone očekujem još pobeda, očekujem da napredujemo i da se jos vise uigramo. Ali očekuje nas i par utakmica sa favoritima poput FON-a, Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta koje smo uspeli da izbegnemo u prvom delu.”

 
Pravni fakultet je na sedmoj poziciji na tabeli sa dve pobede i tri poraza. Optimistično razmišljanje o nastavku sezone ne vlada u redovima te ekipe.
“Nisam baš zadovoljna time kako smo igrale u prvoj polusezoni. Ambicija jeste medalja, ali ne verujem da je to ostvarivo. Ostajemo u istom sastavu i svakako da ćemo se potruditi da odigramo što bolje u nastavku“, istakla je Ana Čučukov.
Učiteljski fakultet sa 2 pobede, te 6 osvojenih bodova zauzima osmo mesto pred nastavak sezone.
“Cela ekipa je zadovoljna ovom sezonom. Lično smatram da je falila jedna igračica koja bi igrala centra, posto nam fali jedna visoka igračica. Takođe, u narednoj polusezoni očekujemo bolje rezultate“, kratka je bila Tamara Skrlatović.
Na devetoj poziciji se nalazi najslabija odbrana lige, ekipa Medicinskog fakulteta koja je u prvih pet mečeva ostvarila samo jednu pobedu.
“Što se tiče polusezone, mogle smo i bolje da prođemo. Na početku su nam falile igračice, ali smo se pred kraj polusezone okupile. Imamo nekoliko novih članova ekipe i to nam predstavlja problem jer nismo dovoljno uigrane, tako da smo imali nekoliko utakmica gde su uigranost i saradnja u ekipi bili najveći problem. Od nastavka očekujem da se više potrudimo kao ekipa, da radimo malo više na kondiciji i izdržljivost na terenu, i naravno da to pre svega da neki rezultat. Verujem da možemo više”, izjavila je Danica Trajkovska.
Isti bilans ima i Filozofski fakultet koji je u dosadašnjem delu sezone pobedio samo protiv Arhitektonskog fakulteta.
Organizacijom lige sam zadovoljna, kad god je bilo moguće, čelnici su nam izašli u susret. Našom igrom, ne mogu da kažem da sam nezadovoljna jer smo samo na jednoj utakmici bile u punom sastavu. Baš iz tog razloga smo izgubile par utakmica. Nadam se boljoj polusezoni, da ćemo ovoga puta uspeti da se uklopimo i da ćemo biti u punom sastavu. Mislim da će rezultat sam doći ako se dovoljno potrudimo“, istakla je Miljana Todorov.
Jedanaestu poziciju sa pet osvojenih bodova iz četiri utakmice zauzima Rudarsko-geološki fakultet koji je tokom prvog dela sezone igrao sa pet do šest košarkašica u ekipi.
Prvim delom sezone sam generalno zadovoljna s obzirom na to da nas je malo i da ne treniramo. Postoji mogućnost da se ekipi priključi još jedna košarkašica, a kostur ekipe će igrati i u nastavku. Što se tiče očekivanja za naredni deo sezone, nadam se da ćemo biti uigranije”, rekla je Jelena Plećaš.
Pretposlednja ekipa na tabeli je Arhitektonski fakultet sa četiri poraza iz isto toliko odigranih utakmica.
Prvim delom sezone rezultatski nismo zadovoljni, ali smo zadovoljni što naš fakultet posle dugo vremena ima ekipu u ovom takmičenju. Od nastavka očekujem poneku pobedu, za promenu”, istakla je Katarina Nikolić.
Na začelju tabele nalazi se ekipa Fakulteta političkih nauka, koja u tri odigrana meča nema nijednu pobedu.” “Polusezona je bila solidna, igrale smo koliko smo mogle. Najveći problem nam je da okupimo ekipu. Skoro nikada nemamo izmenu. Takođe, nemamo ni dresove i nadam se da će fakultet to rešiti kao i problem sa terminima treninga koji nam ne odgovaraju. Kada se sve to uzme u obzir, bile smo odlične“, smatra Sandra Mijatović. 

 

Za Sportindeks: Vladimir Mitrović i Dušan  Đukanović

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFutsal je igra i treba se igrati, počinje borba za plasman
Naredni tekstBezbednost i Saobraćajni iznenadili, EKOF juri medalju
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.