Košarka: najava sedmog vikenda SUUB lige

575

Ovok vikenda očekuju nas utakmice košarkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Na terenima SC “Vizura”, balona “Sava” i hale “Radivoj Korać” odigraće se 15 utakmica u obe konkurencije.

Finalni dan USSB

 

Kada je reč o ženskoj konkurenciji, u okviru grupe A očekuju nas tri utakmice. Trećeplasirane igračice Fakuteta organizacionih nauka dočekuju koleginice sa Filološkog fakulteta, koje se nalaze na četvrtoj poziciji. Medicinski fakultet, koji se nalazi na vodećoj poziciji,  sastaje se sa Poljoprivrednim fakultetom, koji je zauzeo drugo mesto u grupi A, sa maksimalnim učinkom. Treći meč ove grupe odigraće devojke sa Ekonomskog i Elektrotehničkog fakulteta, koje se nalaze na petoj, odnosno šestoj poziciji. U grupi B ćemo takođe gledati tri utakmice, najpre između prvoplasirane ekipe Pravnog fakulteta i petoplasiranog Tehnološko-metalurškog fakulteta, zatim Učiteljskog i Farmaceutskog, koji se nalaze na trećoj, odnosno šestoj poziciji, da bi ženski deo takmičenja zatvorile devojke sa Mašinskog i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Ovaj duel definitivno predstavlja i derbi kola, u kojem se sastaju trenutno drugoplasiranai četvrtoplasirana ekipa grupe B.

U muškoj konkurenciji, očekuje nas devet utakmica. Prvi na teren izaći će košarkaši Fakulteta bezbednosti i Stomatološkog fakulteta, koji se nalaze na šestoj odnosno četvrtoj poziciji grupe A. U istoj grupi snage će odmeriti i Šumarski fakultet i Medicinski fakultet. Doktori se nalaze na trećem mestu, te u ovaj duel ulaze kao favoriti protiv petoplasiranih Šumara. Utakmice grupe B odigraće Fakultet organizacionih nauka i Učiteljski fakultet, a branioci titule predstavljaju apsolutnog favorita u ovom duelu. Naredni meč biće između Fakulteta za fizičku hemiju i Ekonomskog fakulteta, fizičari su bez pobede u dosadašnjem delu sezone, dok su Ekonomisti zauzeli drugo mesto,uz maksimalan učinakod četiri pobede. Duel između Biološkog i Rudarsko-geološkog fakulteta je i u poslednji u ovoj grupi, a ekipe zauzimaju četvrto i treće mesto. U okviru grupe V gledaćemo najpre Filološki i Građevinski fakultet, gde će Filolozi pokušati da dođu do prve pobede. U drugoj utakmici snage će odmeriti Mašinski i Filozofski fakultet. Filozofi se nalaze na drugoj poziciji, uz nerešen skor, dok Mašinci još uvek nisu pretprpeli poraz. Elektrotehnički fakultet, koji se nalazi na prvoj poziciji grupe G, dočekuje Fakultet veterinarske medicine, koji se nalazi na trećem mestu. Poslednji meč za ovaj vikend je između Farmaceutskog i Poljoprivrednog fakulteta. Biće to duel sedme i pete ekipe u grupi G.

Raspored svih utakmica:

Subota, 09.12.2017
(ž) 20:00 Fak. organizacionih nauka – Filozofski fak.
Utakmica se igra u SC “Vizura”

(m) 17:00 Fakultet bezbednosti – Stomatološki fak.
(m) 18:00 Građevinski fak. – Filološki fak.
(m) 19:00 Fak. organizacionih nauka – Učiteljski fak.
(m) 20:00 Ekonomski fak. – Fak. fizičke hemije
(m) 21:00 Mašinski fak.  – Filozofski fak.
Utakmice se igraju u balonu Sava.
(m) 20:00 Elektro-tehnički fak. – Fak. veterinarske medicine
(m) 21:00 Medicinski fak. – Šumarski fak.
Utakmice se igraju u SC “Vizura”

Nedelja, 10.12.2017

(ž) 16:00 Pravni fak. – Tehnološko-metalurški fak.
(ž) 17:00 Učiteljski fak. – Farmaceutski fak.
(ž) 18:00 Poljoprivredni fak. – Medicinski fak.
(ž) 19:00 Mašinski fak. – Fak. sporta i fizičkog vaspitanja
(ž) 20:00 Elektro-tehnički fak. – Ekonomski fak.
(m) 21:00 Poljoprivredni fak. – Farmaceutski fak.
Utakmice se igraju u hali “Radivoj Korać”
21:30 (m) Biološki fak. – Rudarsko-geološki fak.
Utakmica se igra u SC “Vizura”, dođite i podržite svoje kolege.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRukomet: Raspored SUUB lige
Naredni tekstFUTSAL: Počinje borba za polufinale USSB lige
Student novinarstva na Fakultetu politickih nauka. Želja mi je da se bavim isključivo sportskim novinarstvom, a san mi je da izveštavam sa Svetskog prvenstva u fudbalu.