Košarka: borba za prvo i treća mesta SUUB lige

135

U subotu, 10. juna očekuju nas poslednje tri utakmice u okviru košarkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Ove sezone bili smo u prilici da pratimo potpuno drugačiji sistem takmičenja, po kom su u muškoj konkurenciji ekipe sa Beogradskog Univerziteta bile podeljene u dve grupe ( po 13 ekipa), dok su žensku grupu činile 13 ekipa.

Za razliku od prethodnih sezona,sada su sve ekipe već u grupnoj fazi odigrale po dvocifren broj utakmica, što je svakako poslužilo za bolje uigravanje. U takvom sistemu najbolje su se snašli košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta, koji id početka sezone ne znaju za poraz.

Kao što je vec poznato, osvajač SUUB lige u ženskoj konkurenciji je ekipa Fakulteta  organizacionih nauka. One su svoj finalni meč protiv Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje odigrale nešto ranije, ali sada nam preostaje da vidimo ko će im se pridružiti na postolju. U borbi za bronzanu medalju sastaće se košarkašice Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta. Obe ekipe imale su odličnu sezonu, pa nas svakako očekuje dobar i neizvestan meč. Sa treće pozicije u grupi Poljoprivrednice su se u polufinalu sastale sa FSFV-om, a sada će pokušati da opravdaju ulogu jednog od najvećih favorita i dođu do medalje. Ipak, na putu do medalje čeka ih tim Mašinskog fakulteta, koji je nakon grupne faze zauzimao prvu poziciju. U polufinalu eliminisane su od novog šampiona, ekipe FON-a pa nema sumnje da će obe ekipe, predvođene kapitenima Milicom Inđić i Marinom Radović dati svoj maksimum u borbi za treće mesto.

Nakon ovog meča, očekuje nas još jedan duel Poljoprivrednog i Mašinskog fakulteta, ali u muškoj konkurenciji, a i  ovo će biti borba za bronzanu medalju. Nakon grupne faze, Poljoprivrednici su se očekivano našli na prvoj poziciji grupe B. Usledio je četvrtfinalni meč protiv Građevinskog fakulteta, da bi im FON naneo poraz u polufinalu, što je ujedno bio i njihov tek drugi ovosezonski poraz. Njihov protivnik, Mašinski fakultet plasirao se u četvrtfinale, sa treće pozicije u grupi A, gde su savladali ETF. Porazom od ekipe TMF-a došli su do meča  treće mesto SUUB lige. Nekoliko sezona unazad Poljoprivrednici se nalaze na postolju, ali ni ovog puta se neće okititi najsjajnijim odličjem. Ipak, nema sumnje da će dati sve od sebe da sezonu krunišu medalju, a da će se Mašinci potruditi da im pomrse konce i dođu do velikog uspeha i trećeg mesta.

Za sam kraj, očekuje nas veliko finale! Nakon osam meseci konačno ćemo saznati ime prvog šampiona SUUB lige u košarci, a u odlučujućem meču sastaće se Fakultet organizacionih nauka i Tehnološko-metalurški fakultet. Aktuelni šampioni  međunarodnih turnira u Valensiji i Milanu od starta sezone slove za velike favorite. Sa jedne strane nalazi se ekipa koja je u sezoni 2012/2013 došla do čak 11.titule u dotadašnjih 12 sezona Univerzitetske lige, da bi nakon toga dve godini za redom ostajala bez zlatne medalje, uprkos tome što su važili za velike favorite. Ove sezone momci sa FON-a  rešeni su da dođu do prvog mesta, a sezonu su odlično otvorili osvajanjem Liga kupa, a kasnije i Valensije. Sa druge strane nalazi se tim koji je pre samo dve sezone igrao u Drugoj univerzitetskoj ligi. Već u prvoj godini igranja Prve lige došli su do medalje, i to bronzane. Upravo od tog meča traje niz pobeda TMF-a, pa nema sumnje da će TMF-ovci, predvođeni trenerom Jovićem, dati sve od sebe da se niz nastavi i nakon finala.

Raspored svih utakmica:

Subota, 10.06.2017

18:00 (ž) Mašinski fakultet – Poljoprivredni fakultet

19:20 (m) Mašinski fakultet – Poljoprivredni fakultet

21:00 (m) Fakultet organizacionih nauka – Tehnološko-metalurški fakultet

Sve utakmice igraće se u hali SC “Vizura”, dođite i podrzite svoje kolege u borbi za medalje!

Fejsbuk komentari