Kik-boks, džudo Runda 3: Tri medalje za kik-boksere iz Srbije!

714

KIK-BOKS

Poslednjeg dana takmičenja na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u borilačkim sportovima održane su finalne borbe u ringu u obe konkurencije.

Finalni dan USSB

Prethodnog dana bronzanu medalju u kategoriji do 81kg osvojio je kik-bokser Univerziteta u Beogradu Zlatko Turković izgubivši od takmičara iz Ukrajine.

,,Veoma sam zadovoljan kako je proteklo prvenstvo. Organizacija je odlična, vlada pozitivna atmosfera na takmičenju. Sve nam je obezbeđeno, Hrvati su nas ljubazno dočekali. Izgubio sam borbu protiv Ukrajinca za poen, pa sam izborio treće mesto. Nadam se da ćemo sledeće godine uzvratiti gostoprimstvo na Evropskim univerzitetskim igrama”, rekao je Turković.

Nikola Todorović sa Univerziteta iz Novog Sada osvojio je zlatnu medalju u kategoriji -75kg.

„Znao sam da me čeka izuzetno spreman protivnik. Pratio sam njegove mečeve i video da zna da pobeđuje. Fokusirao sam se maksimalno, taktika stručnog štaba je bila efikasna. Čini mi se da je ovo veoma kvalitetno takmičenje. Dosta boraca je prijavljeno, radio sam prvi meč sa Rusom , drugi sa Poljakom i svi su na visokom nivou, došli su spremni. Sve pohvale“, izjavio je Todorović nakon finalne borbe.

Miloš Đukić predstavljao je Univerzitet iz Novog Sada u kategoriji do 81kg, a u finalu je poražen od Ukrajinca Oleksandra Paviluka.

„Prvi put nastupam na Univerzitetskom prvenstvu na kom učestvuje više od 1300 takmičara. Atmosfera je fenomenalna. Pre finala sam imao dva dobra meča – u prvom krugu sam pobedio Hrvata, domaćeg borca, u sledećem krugu sam imao jako čvrstog i srčanog Poljaka gde sam pobedio 3:0 bodovno i čak sam ga bacio u nok-daun. U finalu sam radio protiv Ukrajinca gde sam nažalost izgubio, nijanse su odlučile, jako je iskusan. Međutim, glavu gore, idemo dalje. Zadvoljan sam, ja sam super odradio. Sada idemo na pauzu, možda budem išao na pripreme sa reprezentacijom Srbije, ali videćemo“, rekao je Đukić.

Maksimu Čerenku , Timuru Gatinu i Vladimiru Čobanu iz Rusije pripalo je zlato u kategorijama -67kg, -71kg i -86kg.

U ženskoj konkurenciji Monika Čočlikova, Lucia Cmarova i Aleksandra Filipova iz Slovačke osvojile su zlato u kategorijama -56kg, -60kg i -65kg.

„Finalna borba je bila jako teška jer sam za protivnika imala svoju dobru drugaricu, pa je bila više prijateljska borba. Međutim, srećna sam što sam pobedila“, kratka je bila Filipova.

DŽUDO: Borbe timova

Poslednjeg dana Evropskog univerzitetskog prvenstva u džudou u hali ”Dom sportova 1” održane su borbe u kategoriji mix timova. Dodela medalja usledila je odmah po završetku borbi.

U prvoj polufinalnoj borbi Univerzitet iz Strazbura naneo je poraz Univerzitetu iz Barselone rezultatom 04:01. Nakon toga usledila je borba između Univerziteta iz Pećuša i Univerziteta iz Valensije, a pobednik je bio tim iz Španije.

U finalnoj borbi, Univerzitet iz Strazbura zauzeo je prvo mesto nakon što je naneo poraz Univerzitetu iz Valensije rezultatom 04:03.

Za bronzanu medalju borili su se studenti Univerziteta iz Pećuša i Univerziteta iz Brodexa. Francuzi su nakon napete borbe napustili tatami kao pobednici.

Student Univerziteta iz Strazbura podelio je svoje utiske sa nama. ”Bilo je veoma teško, jer su protivnici bili jaki. Uspeli smo da ih pobedimo i veoma smo srećni zbog toga. Prvi put smo u Zagrebu, ovde je odlično i ljudi su veoma prijatni”, rekao je Beauzor.

Autori: Ana Vlaški i Vanja Marković

FOTO:

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKarate – Dan 3: Finalne borbe!
Naredni tekstDaniela Kuhut – ,,Studentska liga dovela me je do reprezentacije”
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.