Kik-boks, džudo Runda 2: Šampioni tatamija!

531

KIK-BOKS

Drugog dana Evropskog univerzitetskog prvenstva u borilačkim sportovima održane su polufinalne borbe u ringu i na tatamiju, a prve medalje osvojili su takmičari na tatamiju. U hali „Dom sportova“ kikbokseri su se nadmetali u 9 kategorija, a šampioni su poznati u četiri.

Finalni dan USSB

Kik-bokseri Univerziteta u Beogradu beleže visoke rezultate – Zlatko Turković osvojio je bronzanu medalju, dok je Jovan Stevanović poražen u polufinalu od Čeha Ladislava Polaseka. Nikola Todorović i Miloš Đukić boriće se sutra za zlato.

Rajan Sin sa Tehnološkog univerziteta iz Dablina osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 63kg, dok je njegov saborac sa istog fakulteta Jordan White bio prvi u kategoriji -74kg.

Ryan Sean izneo je svoje utiske nakon meča. „Bila je veoma teška borba. Hala je neverovatna, atmosfera je veoma profesionalna, odlično je biti ovde“, rekao je Sin.

Osvajač zlatne medalje Džordan Vajt, Rajanov najbolji prijatelj iz kluba, bio je zadovoljan ostvarenim rezultatom. „Bilo je jako dobro. Osećamo se kao profesionalci iako je ovo amatersko takmičenje. Borio sam se na mnogo WAKO prvenstava, ali ovo je moje prvo takmičenje u organizaciji EUSA-e“, izjavio je Vajt.

Predstavniku Univerziteta iz Atine Papadopoulosu Prodromosu, pripala je zlatna medalja u kategoriji do 84kg, a u kategoriji preko 84kg najviše postolje zauzeo Rohonczi Jeno sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Mađarske.

Sutra nas očekuju finalni mečevi u ringu, u kategorijama -67kg, -71kg, -75kg, -81kg, -86.

U ženskoj konkurenciji poznate su osvajačice zlatnih medalja u tri kategorije, dok će šampionke kategorija -56kg i -60kg biti poznate danas.

U kategoriji LC ispod 55 kg Tennessee Randall osvojila je zlatnu medalju. „Moja specijalnost je napad i znala sam da će borba proći dobro ako radim ono što najbolje znam. Protivnica se nije zaustavila tokom čitavog meča, čak ni kad je zaostajala pa sam morala voditi računa. Obično se takmičim u punom kontaktu, ali pošto te kategorije ovde nema odlučila sam se boriti u ovoj. Uvek je dobro sticati iskustvo. Impresionirana sam standardom ovog turnira i zaista se radujem sledećoj godini“, izjavila je Randal nakon borbe.

Andrea Busa iz Mađarske bila je prva u kategoriji do 65 kilograma.

Tereza ​​Cvingerova sa Karlovog univerziteta iz Češke republike pobedila je u poslednjih 20 sekundi borbe iako je protivnica iz Hrvatske vodila tokom prve dve runde. Cvingerova je zauzela prvo mesto u kategoriji +65.

„Bila je to vrlo teška borba i veoma sam srećna što sam pobedila. Veoma je teško pobediti u seniorskoj kategoriji, tako da je ovo za mene danas veliki uspeh. Jako sam srećna“, rekla je Cvingerova.

Poslednju zlatnu medalju ovog dana osvojila je Marieta Galanomati. U kategoriji PF do 55 kg pobedila šampionku kateogrije LC -55kg Tenesi Randal.

“Bilo je okej. Nisam bila sigurna da ću ovako pobediti jer sam znala da je ona zaista dobar borac“, bila je kratka Galanomati.

Tenesi Randal je danas osvojila svoju drugu medalju, ovoga puta srebrnu, ali bila je zadovoljna i istakla je poštovanje koje ima prema protivnici.

„Ona je borac najviše klase, dala sam sve od sebe, ali to danas nije bilo dovoljno. Sledeći put ću se vratiti jača, napredovaću i radiću na sebi“, rekla je Randal.

DŽUDO

Drugi dan Evropskog univerzitetskog prvenstva u dždou počelo je u 10 sati. Borbe su odigrane na tri tatamija u hali “Doma sportova 1” u tri ženske i tri muške kategorije.

Osvajači medalja u muškim kategorijama:

U kategoriji od 81 do 90 kilograma zlatnu medalju osvojio je Viktor Makukha, srebrna medalja Mark Sabater Brau, a treće mesto pripalo je Lucasu Huletu i Ramonu Pinila.

U kategoriji od 90 do 100 kilograma zlatnu medalju osvojio je Ievhen Veher, srebrnu Dominik Majovski, a bronzu Danijel Moskal i Antoni Segard.

U kategoriji preko 100 kilograma zlatnu medalju osvojio je Vasilije Vujičić, srebrnu Nodar Machutadze, a bronzu Harun Sadiković i Adrien Geofroi.

,,Pošto sam prva godina na fakultetu, ovo je za mene ogroman uspeh. Organizacija je sjajna, a atmosfera fantastična. Sledeće takmičenje na koje idem je Evropsko prvenstvo u Helsinkiju i nadam se da ćemo i tamo osvojiti zlatnu medalju’’, rekao je Vasilije Vuijičić.

 

„Čestitke svim organizatorima ovog takmičenja. Veoma sam zadovoljan, ovo mi je treća medalja. Osvojio sam zlato u Rijeci, a sada bronzu’’, rekao je Harun Sadiković.

“Prvi put sam na ovakvom takmičenju i za mene je veliki uspeh što sam osvojio medalju”, rekao je Dominik Majovski.

Osvajači medalja u ženskim kategorijama:

U kategoriji od 63 do 70 kilograma zlatnu medalju osvojila je Audrei Fels, srebrnu medalju je osvojila Džuli Holterhof.

U kategoriji od 70 do 78 kilograma zlatnu medalju osvojila je Patricia Sampaio, srebrnu medalju osvojila je Julia Jaskievicz, a treće mesto pripalo je Marie Branser i Lea Katerina Gobec.

U kategoriji preko 78 kilograma zlatnu medalju osvojila je Ema Saudrais, a srebrnu Emese Karpati.

“Nije mi prvi put da se takmičim na Univerzitetskom prvenstvu. Osvojila sam bronzanu medalju prošle godine i zlatnu ove godine. Veoma sam zadovoljna, bila sam spremna za pobedu”, rekla je Ema Saudrais.

“Takmičim se na Univerzitetskom prvenstvu po drugi put. Veoma sam zadovoljna svojim borbama, čeka me Evropski kup u Bratislavi, a zatim Seniorsko prvenstvo Evrope”, rekla je Lea Katerina Gobec.

Danas je poslednji dan takmičenja i očekujemo borbe u miks timovima.

Nakon dodele medalja uslediće ceremonija zatvaranja takmičenja.

Kompletni rezultati nalaze se na https://combatsports2019.eusa.eu/results

Autori: Ana Vlaški i Vanja Marković

FOTO: Domagoj Mokrovic

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB