Kik-boks, džudo – Runda 1: Borba može da počne!

1414

KIK-BOKS

Zvanično je počelo Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje prvi put u istoriji obuhvata četiri sporta – kik-boks, džudo, karate I tekvondo. Svečana ceremonija otvaranja održana je u Domu odbojke u Zagrebu, a prisustovali su joj predstavnici 36 zemalja učesnica kao I brojni zvaničnici.

Finalni dan USSB

Za odličja u kik-boksu boriće se 197 takmičara sa 101 Univerziteta I iz 19 zemalja. U muškoj konkurenciji postoji 13 kategorija, a u ženskoj 9.

Danas su u hali “Dom sportova ” održane kvalifikacione i četvrtfinalne borbe u obe konkurencije, a sutra nas očekuju polufinala u ringu i na tatamiju i finala na tatamiju.

Ladislav Polasek sa Češkog tehničkog Univerziteta iz Praga u kategoriji do 74kg sastao se sa Tomasom Bovenom iz Velike Britanije i slavio.

“Ovo je bio moj prvi meč na Evropskom univerzitetskom prvenstvu. Bio sam jako nervozan, bila je to moja prva borba ikada zbog čega mi je bilo jako teško. Nadam se da će doći više ljudi da nas bodri”, rekao je Polasek.

Edin Vučelj sa Univerziteta iz Sarajeva takmiči se u kategoriji do 84kg, a u prvoj rundi savladao je Atanasiosa Katsikisa sa Tehničkog univerziteta sa Krita.

“S obzirom da se inače takmičim na WAKO takmičenjima, očekujem da ću pobediti danas ove borbe I plasirati se u sutrašnje polufinale. Inače radim lajt I kik lajt u kom sam prvi na svetskoj rang listi. U lajt kontaktu ćeu nastupiti ispred Bosanskohercegovačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Sarajevu koje se održava u oktobru. Cilj je pobediti I osvojiti, kao na svakom takmičenju”, izjavio je Vučelj.

 

DŽUDO

Prvog dana Evropskog univerzitetskog prvenstva džudisti su se borili za odličja u tri ženske i tri muške kategorije. Mečevi su održani na tri tatamija u ,,Domu sportova 2’’  u Zagrebu.  Neki od osvajača medalja podelili su svoje utiske nakon finalnih borbi.

 

Student Univerziteta iz Mostara Petar Zadro, osvajač je zlatne medalje u kategoriji do 66kg, a u finalnoj borbi savladao je Mađara Bencea Borosa.

,,Veoma sam srećan i zadovoljan svojim uspehom. Naneo sam poraz reprezentativcu Mađarske protiv koga sam se i ranije borio. Pre dve nedelje mi je isti protivnik naneo poraz baš u ovoj dvorani. Nije mi prvi put da se takmičim na Univerzitetskom prvenstvu, pre dve godine sam u Rijeci osvojio treće mesto’’, izjavio je Zadro.

Džudista Univerziteta iz Niša Nemanja Milić , osvajač je broze u kategoriji  do 60kg, lako je savladao protivnika Monori Daniela sa Univerziteta iz Pećuša.

,,Zadovoljan sam trećim mestom, iako znam da sam mogao mnogo više da dam na ovom prvenstvu. Prvi put učestvujem na Univerzitetskom takmičenju, a u nastavku me čeka Evropski kup koji se održava u Rumuniji. Uslovi za treniranje ovog sporta su odlični u mom klubu, što mi pruža mogućnost da napredujem’’, rekao je Milić.

Kompletni rezultati i raspored borbi nalaze se na linku.

Autori: Ana Vlaški i Vanja Marković

FOTO: Matija Juranović

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB