Kesićevi “elektro šokovi” za arhitekte

751

Na krilima raspoloženog Nikole Kesića, koji je upisao 23 poena, ekipa Elektrotehničkog fakulteta deklasirala je kolege sa Arhitektonskog fakulteta rezultatom 59:35 (16:11, 19:6, 11:10, 13:8), u okviru petok vikenda SUUB lige. Elektrotehničari su sjajnom igrom u drugoj četvrtini pojačali ritam, čime su se odlepili na pristojnu razliku, čime su stavili do znanja da bodovi idu na adresu Bulevar Kralja Aleksandra 73.

 

Kesić je od početka utakmice namestio ruku i zadavao glavobolju protivničkoj ekipi, postigavši 7 poena u prvoj četvrtini. Pored Kesića, put do koša nalazili su i Milić, Perković i Radisavljević. U redovima Arhitektonskog fakulteta, realizacija šuta iz igre bila je nešto slabija, pa je ETF imao prednost od dva poseda na kraju prve deonice.

ETF je u drugoj četvrtini potpuno slomio otpor protivnika. Kesić je nastavio da cepa mrežicu, ubacivši još 11 poena do kraja poluvremena, čime je odveo svoj tim na dvocifrenu razliku. U taboru Arhitektonskog fakulteta, jedino su Gašić i Gajić pogocima prekidali seriju promašaja i nerezonskih rešenja svoje ekipe, tako da je Elektrotehnički fakultet imao zalihu od 18 poena na poluvremenu (35:17).

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet     Arhitektonski fakultet   
4 A. Milić 12 N. Popović
7 N. Perković 2 M. Simović
9 L. Zdravković 93 B. Gašić
13 N. Jablan 4 M. Živković
14 D. Nikolić 33 A. Gajić
15 V. Radisavljević 9 M. Stakić
16 M. Marinković 13 O. Marković
18 N. Kesić
19 V. Antušević
21 G. Čutura
Treću četvrtinu obeležio je Marković iz redova arhitekata, koji je prodorima i pogocima sa poludistance postigao 10 poena. S obzirom da je ostatak tima bio indisponiran i dekoncentrisan, ispostavilo se da je Marković bio jedini igrač u svojoj ekipi koji se upisao u strelce u ovom periodu. Time je propuštena prilika da se smanji zaostatak, jer su u trećem kvartalu ETF-ovci ubacili najmanje poena na celom meču, u napadačkom odsustvu udarne igle, Kesića.

 

U poslednjoj četvrtini, ekipa ETF-a je primenila raznovrsna napadačka rešenja, kojima su poene beležili Kesić, Antušević, Jablan i Radisavljević, čime je meč rutinski priveden kraju. Loš procenat šuta iz igre arhitekata, prouzrokovan lošom distribucijom lopte, imao je kontinuitet i u završnom periodu, što je dodatno uticalo na ubedljiv poraz.

Statistika
IME EKIPE    Elektrotehnički fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni 59 35
Šut za 1p 3/7 8/12
Šut za 2p 22/38 12/38
Šut za 3p 4/18 1/16
Of. Skok 9 8
Def. skok 31 21
Asis. 13 4
Blokada 0 1
Iz.lopta 14 14
Uk.lopta 9 9
Najkorisniji igrač utakmice, Nikolam Kesić, bio je vrlo koncizan: “Odigrali smo dobru utakmicu, bilo je ujednačeno u prvoj četvrtini, ali smo već u drugoj zaigrali ozbiljnije i na kraju slavili”, rekao je Kesić.

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON na turbo pogon
Naredni tekstBiološki slavio nakon produžetka
Student novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije i zaljubljenik u košarku. Životna želja mi je da spojim posao i hobi i da izveštavam sa međunarodnih klupskih ili reprezentativnih takmičenja u pomenutom sportu.