Kapiten koarkaške reprezantacije spojio strast i obrazovanje

620

Milan Mačvan kapiten košarkaške reprezentacije, posle par meseci oporavka od povrede, doneo je po svemu sudeći sve popularniju odluku među profesionalnim sportistima, upisao je Fakultet za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“. Kako kaže shvatio je da je obrazovanje veoma bitna stvar u životu, pogotovo posle zavšetka igračke karijere.

Finalni dan USSB

 

Oduvek sam imao želju da studiram, ali stalno su postojale neke prepreke. Međutim, na preporuku mnogih mojih drugara odlučio sam da upišem Fakultet za sport na Novom Beogradu. Sistem studiranja u potpunosti je prilagođen aktivnim sportistima. Obrazovanje je veoma važno za nas sportiste, jer karijera ne traje večno. To sam definitivno shvatio tokom ove pauze. Želim da na neki način ostanem u košarci, ali trenerski poziv definitivno nije za mene. Zato sam i izabrao studijski program Menadžment u sportu, pa ćemo videti kakve će se opcije otvarati u budućnosti. Kada se završi igračka karijera niko me neće gledati kao košarkaša već će me pitati koju sam školu završio. Zato nema sumnje da sam uradio pravu stvar”, rekao je  Mačvan za Sportski žurnal.

Foto: Fakultet za sport

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSaška Sokolov četvrta u trci na sto metara
Naredni tekstRadulović ponovo u Partizanu
Kao bivši košarkaš, opredelio sam se za novinarstvo kako bih na neki način ostao u sportu. San mi je da spojim sve tri ljubavi - novinarstvo, košarku i Partizan, pa da uskoro počnem da izveštavam sa Partizanovih utakmica.