Jovanović predvodio Mašinski do pobede nad Medicinskim

385

Rukometaši Mašinskog fakulteta slavili su u duelu sa Medicinskim fakultetom rezultatom 14:13 (5:5) u okviru 10. kola lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. U neizvesnoj utakmici sa malim brojem pogodaka pobedu odneli koncentrisaniji igrači Mašinskog fakulteta.

Finalni dan USSB

 

Na samom početku utakmice rukometaši Mašinskog su prikazali bolju igru i uspeli su da iskoriste greške protivničkih igrača i tako dodju do prednosti od tri gola (3:0) . Tek posle pet minuta igre, ekipa iz Ulice doktora Subotića je uspela da se stabilizuje i dođe do prvih golova na meču. Najpre, pogotkom Biočanina, smanjili su prednost na 3:1, zatim sa tri munjevita pogotka Markovića došli u prvu prednost na utakmici (3:4). Mašinci su morali da reaguju tajm autom. Posle predaha Mašinci su uspeli da izjednače golom Vukadinovića. Do kraja, ovog, neefikasnog poluvremena, viđena su još dva gola.  U brzoj kontri za medicinare gol je postigao Maksimović. Na drugoj strani odbrana medicinara je bila nemoćna protiv raspoloženog Baše koji je popularnom „kokoškom” savladao golmana  protivničke ekipe (5:5).


Sastavi timova
Medicinski fakultet Mašinski fakultet
3 Vasiljević 3 Ilić
6 Marinković 4 Radić
9 Maksimović 7 Vukadinović
27 Biočanin 7a Subotić
 12 Tulić 11 Lečić
19 Nedeljković 66 Jovanović
8 Marković 77 Baša
32 Đorđević 80 Stojanović
88 Savić
Drugo poluvreme je bilo efikasnije sa obe strane. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Najpre je povela ekipa Medicinskog fakulteta golom Vasiljevića, ali je Baša brzo uzvratio (6:6). Zatim, golom Jovanovića mašinci dolaze u prednost, koja nije dugo trajala, jer je šutem sa distance izjednačio Savić (7:7). Par minuta igralo se bez golova, sve dok Jovanović nije ponovo zatresao mrežu medicinara (8:7). Imao je Jovanović šansu sa sedam metara da savlada golmana protivničke ekipe, ali ga je ovaj pročitao  i odbranio njegov pokušaj. Biočanin je uspeo da postigne gol sa krila u donji deo mreže i da ponovo poravna rezultat (8:8). Posle izgubljene lopte medicinari su primili gol i vidno nezadovoljni zatražili tajm aut (9:8). Posle kratkog predaha dobru su reagovali Biočanin sa jedne strane i Jovanović sa druge postigavši po tri pogotka (12:11). Jovanović je dobio dva minuta zbog pregrubog faula nad Vasiljevićem. Medicinari su iskoristili igrača vise i postigli gol za izjednačenje (12:12). Mašinac je reagovao tajm autom. Pauza je prijala igračima Mašinskog fakulteta, jer su po povratku na teren postigli dva brza gola (14:12). Do kraja golom Markovića medicinari su samo uspeli da ublaže poraz (14:13).
Statistika
Statistika: Medicinski fakultet Mašinski fakultet
 Golovi 13 14
Promašaji 9 10
Odbrane 6 5
Izgubljene lopte 10 8
Sedmerci / 1/2
Isključenja 3 2
Žuti kartoni 4 1
Crveni kartoni / /
Najefikasniji u ekipi Mašinskog fakulteta je bio Jovanović sa šest golova, a kod medicinara Biočanin sa pet pogodaka.

Subotić Dragan igrač Mašinskog fakulteta po završetku utakmice je izjavio da je utakmica bila veoma čvrsta sa agresivnim odbranama na obe strane: „ Prvenstveno bih hteo da svima čestitam na dobro odigranoj utakmici. Protivnici su igrali veoma agresivnu odbranu, ali mi nismo posustali ni u jednom trenutku I mislim da smo zasluženo pobedili.”

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB