Jovanović odbranio građevince

901

Ekipa Građevinskog fakulteta savladala je Ekonomski fakultet rezultatom 19:16 (11:6) u okviru drugog kola rukometne Lige Univerziteta u Beogradu. Rano stečenu prednost čuvali su sve vreme, neuspevajući da prelome do samog kraja.

Finalni dan USSB

 

Prvi napad na meču građevinci nisu iskoristili, dok je na drugoj strani Jovanović upisao jednu od brojnih sjajnih odbrana. Njegovu odbranu materijalizovali su Stevanović i Voštinić nakon akcije čitavog tima (2:0). Odgovor je stigao od Podraščića koji je iskoristio sedmerac (2:1). Ekonomisti nisu uspeli da iskoriste nekoliko narednih napada što je njihov protivnik iskoristio i serijom od 3:0 stekao četiri gola prednosti (5:1). Golove su postigli Karajović, Cvijović i Derajić. U devetom minutu videli smo po jedan pogodak na obe strane, najpre Podraščića a zatim i Stevanovića (6:2). U tim trenucima Jovanović je već imao šest odbrana. Derajić je sa sedmerca povećao razliku na pet, nakon čega je usledio tajm-aut. Prijao je EKOF-u minut odmora, uspeli su da poboljšaju igru u napadu. Naizmenično su padali golovi, sa jedne strane Živojinović i Stoković održavali su svoj tim u životu, a sa druge Stevanović i Derajić nisu dozvolili da se prednost istopi (10:5). Ubrzo je Cvijović doneo maksimalnih plus šest, dok je u poslednjim momentima prvog poluvremena i Milanov zatresao mrežu (11:6).

Sastavi timova
Građevinski fakultet Ekonomski fakultet
 1 N.Jovanović (g) 5 M.Milošević 2g
 2 Đ.Stevanović 5g 8 I.Živojinović 4g
3 F.Derajić 4g 9 N.Podraščić 3g
4 Đ.Baćović 1g 11 I.Milanov 2g
21 L.Voštinić 1g 12 N.Dumeljić
 25 N.Karajović 2g 16 L.Mijailović (g)
 99 S.Cvijović 6g 17 N.Vidanović
18 D.Stoković 2g
33 N.Mladenović 2g
 V.Radoičić
A.Pantović 1g

Nastavak meča otvorili su svojim golovima Podraščić i Cvijović (12:7). Isključenje za igrača Građevinskog fakulteta na najbolji način iskoristili su Mladenović i pivot Milanov (12:9). Atraktivnom igrom razlika je vraćena na pet. Prvo je Cvijović sa desnog krila realizovao napad, zatim je Karajović postigao gol kroz noge golmanu da bi na kraju Baćović izveo lob šut. Protivnik je za to vreme promašio sedmerac pošto je Jovanović intervenisao i jednom zatresao mrežu preko Mladenovića (15:10). Narednih pet minuta obeležili su golmani koji su bili nepremostive prepreke. Taj period igre protekao je sa dva pogotka (16:11) i u sam finiš utakmice ušlo se sa sigurnom prednošću građevinaca. Kad je Derajić iz kontre dodatno povisio rezultat delovalo je da je sve rešeno. Tako nisu mislili Pantović, Stoković i Živojinović  koji su meč uveli u neizvesnu završnicu (17:14). Ipak, nisu imali snage a ni vremena za nešto više, na kraju zasluženih 19:16.

Statistika
Statistika: Građevinski fakultet Ekonomski fakultet
Golovi 19 16
Promašaji 4 7
Odbrane 11 10
Izgubljene lopte 6 5
Sedmerci 2/3 1/2
Isključenja 2 3
Žuti kartoni 1 /
Crveni kartoni / /

Jedan od ključnih pojedinaca u pobedničkom sastavu, golman Jovanović, bio je iznenađen igrom svog tima. „Moram reći da sam prijatno iznenađen kako smo odigrali. Prvi nisam očekivao da ćemo zabeležiti pobedu na ovakav način. Protiv ekonomista uvek igramo mečeve sa puno golova što je bio slučaj i ovog puta. Zahvaljujući pametnoj igri došli smo do ovakvog rezultata, a kada budemo u punom sastavu biće još bolje“, uveren je Jovanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGoleada Srdanovića!
Naredni tekstMašinski siguran protiv oslabljenog Bogoslovskog fakulteta
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.