Još mesec dana do Letnje Univerzijade

49

Za tačno mesec dana južnokorejski Gvangžu ugostiće desetak hiljada sportista iz čitavog sveta na 28. Univerzijadi. Na YouTube kanalu međunarodne organizacije studentskog sporta FISU možete pogledati seriju Campus Sport posvećenu predstojećoj Univerzijadi.

Sa koliko ambicija naš univerzitetski tim odlazi u Južnu Koreju govori činjenica da su troje najpoznatijih sportista već upisana zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta – Ivana Maksimović, Milica Mandić Emir Bekrić, dok plivačku reprezentaciju predvodi naš poznati plivač Čaba Silađi. 

Streljaštvo
Plivanje
Tekvondo
Atletika

Najveći izazov imaće košarkaška reprezentacija Srbije koja u petak počinje pripreme za odbranu bronzane medalje osvojene pre dve godine u Kazanju.

U narednih mesec dana Sportindeks će se potruditi da vas upozna sa svim detaljima u vezi sa najvećim studentskim sportskim događajem na svetu, koji se održava od 3. do 14. jula u južnokorejskom gradu Gvangžuu.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstRK FON – sinonim za šampione
Naredni tekstŽRK FON – Šampionski povratak otpisanih
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi