Još mesec dana do Letnje Univerzijade

173

Za tačno mesec dana južnokorejski Gvangžu ugostiće desetak hiljada sportista iz čitavog sveta na 28. Univerzijadi. Na YouTube kanalu međunarodne organizacije studentskog sporta FISU možete pogledati seriju Campus Sport posvećenu predstojećoj Univerzijadi.

Finalni dan USSB

Sa koliko ambicija naš univerzitetski tim odlazi u Južnu Koreju govori činjenica da su troje najpoznatijih sportista već upisana zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta – Ivana Maksimović, Milica Mandić Emir Bekrić, dok plivačku reprezentaciju predvodi naš poznati plivač Čaba Silađi. 

Streljaštvo
Puška
Ivana Maksimović
Dragana Todorović

Pištolj
Bobana Veličković
Jasmina Grgić

Plivanje
Siladji Čaba
Stojanović Boris
Knežević Bogdan
Bogdanović Jovana
Trajković Nikola
Tekvondo
Ženski tim
Dragana Gladović
Aleksandra Radmilović
Ana Bajić
Milica Mandić

Muški tim
Marko Karajlović
Ivan Karajlović
Draško Jovanov

Atletika
Emir Bekrić
Nemanja Cerovac
Jasmin Ljajić
Vedran Samac
Tamara Marković
Sara Savatović

Najveći izazov imaće košarkaška reprezentacija Srbije koja u petak počinje pripreme za odbranu bronzane medalje osvojene pre dve godine u Kazanju.

U narednih mesec dana Sportindeks će se potruditi da vas upozna sa svim detaljima u vezi sa najvećim studentskim sportskim događajem na svetu, koji se održava od 3. do 14. jula u južnokorejskom gradu Gvangžuu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRK FON – sinonim za šampione
Naredni tekstŽRK FON – Šampionski povratak otpisanih
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi