Još jedna pobeda nizu za FON

569

Košarkaši Fakulteta organizacionih nauka pobedili su košarkaše Matematičkog fakulteta rezultatom 65:49 (15:9, 14:10, 14:13, 22:17), u okviru osmog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženiji igrač u ekipi FON-a bio je Pešić sa postignutih 12 poena, pratio ga je Ščekić sa postignutih 9 poena, 5 asistencija I 6 skokova. Na drugoj strani se izdvojio Ristić sa 18 poena i 5 skokova, Ocokoljić ga je pratio sa 13 poena i 6 skokova.

Finalni dan USSB

Prve poene za FON upisao je Pešić trojkom iz pozicionog napada nakon nesporazuma u odbrani kod ekipe Matematičkog fakulteta (3:0). Kojadinović i Božičković su dodali još po 2 poena iz pozicionog napada za dodatnu prednost svog tima (7:0). Ubrzo nakon te mini serije, Stojanović je upisao prve poene za matematičare šutem za tri poena (7:3), a Janković je brzim kontranapadom dodatno smanjio prednost FON-a (7:5). Košarkaši FON-a su u pozicionom napadu efikasno koristili svoje visoke igrače i na taj način zadržavali prednost. Virijević je bio precizan u prodoru za dodatnu prednost svoje ekipe (9:5). Nakon toga, Šćekić se upisao u listu strelaca sa linije slobodnih bacanja (11:5). Do kraja četvrtine igralo se u sporijem ritmu, Šćekić je bio precizan pri šutu za dva poena, a na drugoj strani su Ristić i Ocokoljić svojim prodorima smanjili prednost protivnika na kraju četvrtine (15:9).

U drugoj četvrtini, obe ekipe su nastavile sa ofanzivnom igrom. Šinik je ukrao loptu i asistirao Kojadinoviću u kontranapadu za prve poene u drugoj deonici (17:9). Matematičari su se mučili sa realizacijom u početku. FON je pojačao igru u odbrani, što je rezultiralo dodatnim poenima iz kontranapada. Virijević je iz organizovane akcije uspeo da poentira šutem za dva poena za dodatnu prednost svoje ekipe (19:9). Sa druge strane, Prišunjak je bio efikasan u igri ispod koša i uspeo je da se upiše u listu strelaca, a Ocokoljić je sa linije slobodnih bacanja uspeo dodatno da smanji prednost svoje ekipe (19:12). Pešić je bio raspoložen i napravio je seriju od 5 poena, pogodivši šut za tri poena a nakon toga, brzim prodorom dodatno uvećao prednost FON-a (24:12). U nastavku četvrtine igralo se u stilu koš za koš, gde su matematičari imali inicijativu. Stanković je bio precizan jedanput van linije 6.75, Ristić i Ocokoljić su dodali još po 2 poena za krajnji rezultat 29:19 u korist FON-a.


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Matematički fakultet
4     Vujošević L. 4 Stanković V.
5     Božičković M. 5 Marković
6     Pešić L. 6 Janković O.
7    Andrić M. 7 Ljujić V.
8    Vuksanović L. 8 Stamenić N.
9    Virijević J. 9 Stojanović N.
10  Šinik M. 11 Bojović B.
11  Kojadinović A. 12 Todorović M.
12  Petrović N. 13 Ristić L.
13  Šćekić O. 14 Ocokolić B.
14  Mijušković V. 15 Prišunjak A.
15  Bukonja L. 16 Đokić S.
Nakon pauze, inicijativu su preuzeli matematičari. Počeli su da igraju čvršće u odbrani i iz toga uspeli da realizuju par brzih kontranapada. Ristić je predvodio svoju ekipu u trećoj deonici. Precizan je bio dva puta van linije 6.75, dodao je još jedan prodor za dva poena i jedno pogođeno slobodno bacanje, pa je time znatno smanjio prednost protivnika (29:28). Međutim, Šinik je bio precizan pri šutu za tri poena, a Vuksanović je vezao 4 poena za povratak rezultatske prednosti (36:28). Matematičari su pokušavali da se vrate rezultatski u utakmicu, ali ih šut do kraja četvrtine nije služio. Uspeli su samo još Janković I Prišunjak da poentiraju za dva poena. Na drugoj strani su Kojadinović i Šćekić bili precizni u šutu za dva i Virijević za tri poena, za sigurnu prednost na kraju treće deonice (43:32).

Četvrta četvrtina bila je poenterski najbolja za obe ekipe. Matematičari su pokušavali da stignu rezultatski zaostatak, a košarkaši FON-a su privodili utakmicu kraju. Ristić je nastavio u sličnom ritmu kao i u prethodnoj četvrtini. Prve poene u ovoj deonici za matematičare upisao je brzim prodorom iz kontranapada (43:34). Na drugoj strani je Božičković brzo poentirao šutem za dva poena (45:34). Igralo se opet u stilu koš za koš, inicijativa je ovog puta bila na strani FON-a. Kojadinović, Pešić i Ščekić bili su uspešni u realizaciji šuta za dva poena, dok su na drugoj strani Ocokolić Đokić bili precizni za dva, a Ristić za tri poena (51:41). Za matematičare je uspevao samo Ocokolić da poentira do kraja utakmice, a za FON bili su precizni Virijević i Petrović. Konačan rezultat na kraju utakmice bio je 65:49 u korist FON-a.

Statistka
Fakultet organizacionih nauka Matematički fakultet
Šut za 1 poen 11/17 4/9
Šut za 2 poena 15/46 15/35
Šut za 3 poena 8/15 5/20
Defanizvni skok 17 19
Ofanzivni skok 6 6
Asistencije 9 5
Izgubljene 6 8
Ukradene 5 5
Blokovi 2 /
Košarkaš Fakulteta organizacionih nauka Luka Pešić, bio je zadovoljan pobedom na kraju meča i podelio svoja očekivanja. “Veoma bitna pobeda za nas, težak protivnik, defanzivno smo odradili dobro, ispoštovali smo kontrolu skoka u odbrani I polako se pripremamo za kraj sezone. Nadamo se da će titula ostati I dalje u našoj vitrini”, izjavio je Pešić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUčiteljicama titula USSB lige!
Naredni tekstGrađevinari sigurni protiv FSFV-a
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.