Jelić i Prelević za preokret i pobedu građevinara

523

U jednom od derbiju vikenda košarkaši Građevinskog fakulteta su pobedili ekipu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 67:61 (14:15, 17:17, 13:16, 23:13), u okviru 13. vikenda SUUB lige. Bez ikakve dileme najzaslužniji za preokret u poslednjoj četvrtini i pobedu građevinara bili su Jelić i Prelević koji su postigli bitne poena i imali nekoliko veoma značajnih ofanzivnih skokova.

Finalni dan USSB

 

Početak utakmice su obe ekipe otvorile sa odličnim procentima, pa su tako od prvih deset šuteva sedam puta bili precizni. U tom festivalu koševa bolje su se snašli košarkaši građevine koji su poveli rezultatom 8:6. U ovom periodu u ekipi iz Bulevara kralja Aleksandra bolji od ostalih bili su Prelević sa osam poena i Jakšić sa dva poena, ali i dva defanzivna skoka i jednom ukradenom loptom. Sa druge strane DIF-ovci su se oslonili na unutrašnju igru i u takvoj taktici do izražaja su došli Zdravković i Pavlović sa po četiri postignuta poena. Nakon početnih, veoma visokih procenata šuta nastavak je doneo nešto više promašaja, pa je do kraja četvrtine postignu znatno manje koševa (14:15). 

Drugu četvrtinu otvaraju tri pogođene trojke u tri napada. Precizni za Građevinu su bili Jakšić i Vučićević, dok je za ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje van linije 6,75 bio precizan Kitanović. Nastavak donosi rezultatsku klackalicu gde se igrao koš za koš. U tom periodu pogađali su Jelić, Vučićević, Jakšić, Blagojević, Kitanović i Zdravković. Pred kraj poluvremena usledila je  serija promašaja, ali obe ekipe su iskontrolisali defanzivni skok tako da se četvrtina završila nerešenim rezultatom 17:17, a na odmor su sa minimalnom prednošću otišli igrači DIF-a (31:32).

Posle pauze igrači Građevinskog fakulteta nastavljaju u kontra ritmu iz prethodne četvrtine i promašuju prva četiri šuta, a neprecizni su bili Jelić, Dinčić i Vučićević. Sa druge strane igrači Fakulteta za sport ulaze u seriju od osam poena, precizni su bili Popović, Rončević i Blagojević, i prave prvu značajniju prednost, a rezultat je u tom trenutku bio 40:31. Do kraja četvrtine građevinari su uspeli da smanje rezultat tako da su u poslednju četvrtinu ušli sa zaostatkom od četiri poena (44:48).

Sastavi timova
                             Građevinski fakultet         Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Ležaja S. Zdravković O.
Vučićević Ž. Pavlović P.
Jelić I. Popović D.
Prelević N. Rončević V.
Mitrović M. Blagojević F.
Jakšić I. Kitanović N.
Dinčić R. Ulasić D.
 
 
 

Četvrta četvrtina je prošla u znaku Jelića i Prelevića koji su glavni protagonisti preokreta i pobede Građevinskog fakulteta. Oni su kontrolisali skok kako defanzivni tako i ofanzivni i time su davali dodatnu sigurnost svojim saigračima na obe strane terena. Jelić je imao sedam poena i četiri skoka dok je Prelević imao pet poena i četiri skoka. Sa druge strane tek pred kraj četvrtine se probudio Zdravković sa pet vezanih poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Na kraju konačan rezultat je bio 67:61 u korist Građevinskog fakulteta.

Statistika
           Građevinski fakultet  FSFV
Poeni 67 61
Šut za 1p 7/10 9/19
Šut za 2p 24/20 16/26
Šut za 3p 4/10 7/21
Defanzivni skokovi                       12                       9
Ofanzivni skokovi  7 4
Asistencije 1 5
Blokade 4
Izgubljene lopte 5 2
Ukradene lopte 2 8
Jedan od ključnih igrača za pobedu ekipe Građevinskog fakulteta Jelić je izneo svoje utiske posle pobede nad DIF-om: “Utakmica je bila prava takmičarska. Mi smo iskoristili našu visinu, pogotovu u četvrtoj deonici kada su oni već bili umorni i to je ključ pobede”, istakao je Jelić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON dominantno do pobede
Naredni tekstMijovićeva majstorija ukrasila trijumf Filozofskog
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.