JELENA IGNJATOV: Univerzijada je priprema za Olimpijske igre!

658

Foto: Vimeo

Finalni dan USSB

Jelena Ignjatov je dvadesetjednogodišnja snouborderka i zajedno sa još petoro sportista predstavljala je Srbiju na nedavno završenim Zimskim Univerzitetskim igrama. Na ovom takmičenju, održanom u Kazahstanskom gradu Almati, naša mlada reprezentativka zauzela je peto mesto. Njen rezultat je još značajniji ukoliko se uzme u obzir da u Srbiji gotovo da ne postoje uslovi za bavljenje ovim ekstremnim sportom.

Ignjatov je članica snoubord kluba “Bibis” iz Beograda. Kao reprezentativka Srbije iza sebe ima učešće na brojnim internacionalnim takmičenjima, među kojima je i Evropski Olimpijski festival mladih (EYOF). Međutim, otkrila nam je zašto je učešće na Univerzijadi od velikog značaja.

,,Nastup na Zimskoj Univerzijadi predstavlja lepo iskustvo za mene na koje sam veoma ponosna. Mislim da je za svakog sportistu značajno da učestvuje na nekom ovakvom takmičenju jer ono predstavlja pripremu za ono najveće – Olimpijske igre. Zadovoljna sam uspehom koji sam postigla na Igrama. Pre odlaska nisam razmišljala o rezultatu, samo sam želela da odvozim što je bolje moguće”, otkrila nam je Jelena.

Jedna od najboljih snouborderki Srbije imala je određene zamerke na samu organizaciju puta do Kazahstana, ali ni ti nedostaci nisu mogli da pokvare utisak.

,,Uslovi su bili solidni. Međutim, u timu smo nezadovoljni transportom do Almatija, a kako nismo imali mnogo izbora morali smo da se prilagođavamo. Selo i hrana bili su sasvim pristojni, ali nije bilo mnogo aktivnosti”, istakla je Ignjatov.

Snoubord je naučila da vozi sa deset godina, a sa dvadeset je počela da se bavi disciplinom u kojoj je nastupila na Univerzijadi. Nedostatak uslova primorao je ovu mladu snouborderku da većinski deo priprema obavi van granica Srbije.

,,Zbog poklapanja sa ostatkom takmičarske sezone, nije bilo potrebe da obavim dodatne pripreme za Zimsku Univerzijadu. Kako kod nas nedostaju uslovi za bavljenje snoubordingom, primorani smo da sve pripreme obavljamo u inostranstvu. Donekle postoji podrška saveza i ponekog prijatelja koji nam pomažu finansijski, što nam omogućava da nastavimo našu borbu ka cilju” ističe naša reprezentativka.

Iako joj nedostaju bolji uslovi za treniranje, Jelena Ignjatov je svoj cilj na Univerzitetskim igrama u Almatiju ostvarila. Nije uspela da osvoji medalju, ali je napravila još jedan važan korak na putu ka Pjongčangu 2018. godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB