Izabranice Medicinskog upisale prve bodove

162
SAMSUNG

Odbojkašice Medicinskog fakulteta savladale su ekipu Elektronskog rezultatom 2:0, po setovima (25:13, 25:23).Ovom pobedom Medicinarke su prekinule niz od dva poraza zaredom, i tako upisale prve bodove u Ligi.

Finalni dan USSB

U prvom setu igračice Medicinskog dominirale su igri od prvog do poslednjeg poena.Odmah su povele sa 3:0, a zatim i sa 5:1 i tu razliku su povećavale kako se set bližio kraju. Pri rezultatu 15:6 za Medicinski, igračice Elektronskog bile su primorane da traže prvi tajm-aut, usled najvećeg vođstva njihovih protivnica. Medicinarke su dobrim servisima stvarale veliki problem protivnicama, kojima je dugo trebalo da stabilizuju i poboljšaju svoju igru na prijemu. Nakon tajm-auta Medicinarke su napravile najveću seriju od 6 poena i tako stvorile nedostižnu razliku. Pri rezultatu 21:8 ekipa Medicinskog bila je primorana da zatraži tajm-aut zbog lakše povrede jedne od njihovih igračica. U nastavku seta čak ni dva uzastopna as poena za Elektronski nisu uspela da smanje razliku, a Medicinarke su iskoristile već prvu meč loptu i tako dobile prvi set sa 25:13.

SAMSUNG

Drugi set doneo je promenu u igri odbojkašica Elektronskog. Iako su Medicinarke vodile i u nastavku meča, ekipa Elektronskog je, pre svega dobrim servisima, uspela da izjednači rezultat i ubrzo stigne i do prvog vođstva. Usled najveće prednosti Elektronskog od 8:5, Medicinarke su bile primorane da zatraže tajm-aut. U nastavku meča usledila je “rezultatska klackalica”, gde su se obe ekipe smenjivale u vođstvu. U tim trenucima  igračice obeju ekipa žestoko su se borile za svaki poen. Sredinom seta odbojkašice Elektronskog imale su inicijativu i prednost, ali je Medicinski serijom od 4 poena uspeo da preokrene rezultat i da do kraja seta održi prednost, do konačnih 25:23 za pobedu.

Statistika
 Statistika Medicinski Elektronski
Broj asova 6 6
Servis greške 4 5
Blokovi 1 1

Kapiten Medicinskog fakulteta, Svetlana Stošić, bila je zadovoljna nakon odigranog meča:

“Nakon dve izgubljene utakmice konačno smo zaigrale u punom sastavu, što se i odrazilo na našu igru, a samim tim i na konačan rezultat. Prvi set nam je bio lakši, dok smo se u drugom malo opustile, ali se na kraju sve dobro završilo za nas. Na kraju, jedno veliko bravo za moj tim”, izjavila je tehničar pobedničke ekipe.

Sastavi timova
Medicinski Elektronski
Stošić S. Despot K.
Filipović S. Jovanović J.
Stojčev A. Mitrović A.
Perić I. Petković D.
Ilić I. Perunović N.
Nikolić T. Spasić S.
Ognjanović A. Đorđević S.
Savić M. Radosavljević K.
Smiljković I. Pavlović A.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkaši Medicinskog nastavili niz pobeda
Naredni tekstBezbednost u polufinalu!
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.