Ivanović vodio FSFV do pobede

325

Ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedila je Mašinski fakultet rezultatom 27:20 (14:11) u okviru devetog kola SUUB rukometne lige. Prvo poluvreme bilo je neizvesno, dok je u drugom poluvremenu FSFV imao konce u svojim rukama.

Finalni dan USSB

 

Rezultat na početku meča je bio neizvestan. FSFV je poveo sa 2:0, ali su mašinci brzo izjednačili, a potom i poveli, golovima Jovanovića i Dragaša (4:2). Dobro je funkcionisala odbrana Mašinskog  do rezultata 5:3, kada je Ivanović dao četiri uzastopna gola i doveo svoju ekipu do prednosti 7:5. Igra je postala agresivnija pa je Jovanović zaradio žuti karton, a FSFV je imao priliku za gol sa linije penala sa koje je precizan bio Damjanović (10:6). Pri rezultatu 11:9 za FSFV usldeio je tajmaut. Neizvesno je bilo do kraja poluvremena, obe ekipe učvrstile su odbranu. Ipak, bolji su u napadu bili domaćini. Ipak, golovima Duracovića, FSFV povećava prednost na 14:11 i sa tim rezultatom završeno je prvih 20 minuta.

Sastavi timova
Mašinski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Jokić S. 1 Čičković N.
2 Vasić P. 2 Ivanović M.
4 Radić J. 5 Makić M.
3 Ilić S. 4 Milanović N.
6 Madrinić S. 7 Damjanović S.
77 Dragaš S. 10 Spasić V.
66 Jovanović P. 12 Duracović N.
Bb Stojanović D. 6 Aleksić M.

U drugom delu, nivo igre Mašinskog je opao, te se razlika u rezultatu povećavala. Nakon 17:13 za FSFV, mašinci golovima Jovanovića približili su se na 17:15. Ipak, difovci su nametnuli svoj, brži ritam igre i to im je donelo rezultat. Uprkos borbi Mašinskog, odbrana nije bila na odgovarajućem nivou. Radić je promašio gol dva puta, što je dodatno otežalo šansu mašinaca. Pri rezultatu 22:17 usledio je tajmaut. Nakon kratke pauze, nije stanje na terenu se nije mnogo promenilo. U timu FSFV-a, da linije sedam metara precizan je bio Makić za 26:19. Kako entuzijazam ekipe Mašinskog fakulteta nije opadao, Jovanović je uz zvuk pištaljke da 20. gol za svoju ekipu na ovom meču. Konačan rezultat bio je 27:20 za Fakultet sporta.

Najefikasniji u timu FSFV-a bio je Ivanović sa šest postignutih golova, a iza njega je Duracović sa pet pogodaka. U ekipi Mašinskog fakulteta istakli su se Dragaš sa pet i Jovanović sa četiri gola.

Statistika
 Statistika Mašinski fakultet Fakultet sportai fizičkog vaspitanja
Ukupan broj golova 20 27
Sedmerci 1/1 4/4
Odbrane golmana 9 10
Izgublene lopte 7 3
Isključenja / /
Žuti kartoni 1 1
Crveni kartoni / /

Nakon pobede, najbolji strelac meča Ivanović rekao je da je utakmica bila odlična i da se ekipa uigrala. “Došli smo puni energije i spremni da igramo. Mislim da imamo šanse da se borimo za dalje”, izjavio je Ivanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB