Ivanković doneo trijumf Filološkom fakultetu

805

Farmaceutski fakultet poražen je od Filološkog fakulteta sa 3:2 (1:1) u okviru devetog kola futsal lige Univerziteta u Beogradu. Drugi meč grupe G koji se igrao u SC Rakovica bio je izuzetno tvrd, ekipe su vodile rovovsku bitku sa dosta grubih startova u čemu su se filolozi bolje snašli i upisali pobedu.

Finalni dan USSB

 

Nakon pet minuta susreta nije bilo ozbiljnijih šansi osim nepreciznog pokušaja Tomovića sa distance. Prvu pravu priliku realizovao je farmaceut Ralević, našao se sam ispred gola rivala i sačekao odbitak pa mu nije bilo teško da matira Ašujića (1:0). Mogao je Stojić da duplira vođstvo ali na pravom mestu bio je Veselinović. Na drugoj strani ponovo je najagilniji bio Tomović, prvo je šutirao pored gola a zatim je golman paradom zaustavio siguran pogodak. Igrao se deseti minut kada je Perić pretrčao sve protivničke igrače da bi njegov šut završio na stativi. Farmaceuti su minutom odmora pokušali da zaustave nalet rivala, međutim nedugo posle tajm-auta njihova mreža se zatresla. Iričanin se našao na pravom mestu u pravo vreme i doneo poravnanje (1:1). Mogao je Filolološki da povede u narednim napadima ali odbrana suparnika bila je na nivou. Poslednje prilike u prvom delu imao je strelac prvog gola na meču Ralević. Ipak, na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Filološki fakultet
Nikola Ašujić (g) David Veselinović (g)
Stefan Đogić Igor Đurović
Mihailo Stojić Nikola Iričanin 1g
Stefan Mojić Filip Tomović
Mihailo Ralević 1g Petar Perić
Vladimir Jordanović 1g Ognjen Stašović
Dušan Jović Marko Dubak
Aleksandar Tasić Momčilo Ćopić
Pavle Blagojević Milomir Đorović
Ognjen Ivanković 2g

 

Farmaceutski fakultet prepustio je loptu rivalu i u drugom poluvremenu, čekali su eventualnu grešku koju bi mogli da kazne kontranapadom. Zanimljivo je da je lopta većim delom igre bila u nogama golmana Filološkog fakulteta Veselinovića koji je duboko u polju organizovao napade svog tima. I upravo je on tri puta u kratkom vremenskom roku okušao svoj udarac iz daljine ali Ašujić nije imao većih problema. Dve šanse imao je i Perić, dok je na drugoj strani zamalo neprecizan bio Stojić nakon što je Đogić oduzeo loptu. Jović je sredinom ovog dela igre zaradio žuti karton zbog faula nad Tomovićem. Inicijativa se konačno isplatila sedam minuta pre kraja kada je Ivanković otišao previše u desnu stranu i praktično iz mrtvog ugla pogodio metu (2:1). Farmaceuti su se otvorili i ubrzo stvorili izglednu priliku koju nije iskoristio Jović. Višak prostora bio je dovoljan Ivankoviću za još jedan pogodak i veliko vođstvo od 3:1. Odmah u narednom napadu Jordanović je pogodio i pokazao da ništa nije završeno (3:2). Tomović je mogao da reši utakmicu međutim stativa je bila saveznik protivnika. Igrači Filološkog branili su se svim sredstvima u tim trenucima pa je usled jako grubog prekršaja Perić zaradio opomenu. Rezultat se više nije menjao, ostalo je 3:2.

 

Čovek odluke Ognjen Ivanković bio je iskren: „Mislim da se danas videla borba na terenu, to moramo da prenesemo i na preostale utakmice. Evidentno je da su nam potrebne sve pobede do kraja ukoliko želimo prolaz“, izjavio je Ivanković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB