ITS nastavlja takmičenje u kupu

254

Ženska odbojkaška ekipa visoke škole ITS pobedila je Matematički fakiltet rezultatom 2:0(25:14, 25:18) u okviru kupa USSB-a. ITS je tako izborila nastavak u ovom takmičenju.

Sastavi
Visoka škola ITS Matematički fakultet
5 Dumeljić A. 11 Bakarević V.
6 Popovac Z. 2 Milutinović J.
7 Brković M. 3 Čakarević A.
10 Simić M. 4 Drašković N.
13 Petrović A. 12 Đurđević K.
14 Gudžić A. 10 Dekić K.
7 Molerović T.
8 Gordanov I.
Finalni dan USSB

Na početku meča rezltat je bio izjednačen. ITS-ovke su pri rezultatu 4:4 vezale četiri poena i došle do 8:4. Draškovićeva postiže poen za 8:5, ali ITS ubrzo ponovo učvršćuje vođstvo sa 11:5. Usledio je tajm aut. Ni posle pauze nisu viđene veće promene u igri. Odbojkašice ITS-a nastavljaju sa odličnom igrom i kontrolom meča. Standardno dobra Simićeva, uz pomoć Brkovićeve, predvodi ekipu do 17:8. Na drugoj strain, Milutinovićeva asom pokušava da vrati svoju ekipu u meč. Matematički fakultet vezuje tri poena za 20:13. Ipak, do kraja seta matematičarke nisu uspele da odgovore na igru ekipe ITS-a. Prvi set završio se rezultatom 25:14 u korist informatičarki.
U drugom setu, već na početku videla se bolja i organizovanija igra matematičkog fakulteta. Rezultat je bio izjednačen do 7:7. Tada su matematičarke posle duge razmene, greškom Petrovićeve preuzele vođstvo. Pri rezultatu 9:7 usledio je tajm aut. ITS se vratio u ritam iz prvog seta i izjednačio na 10:10. Asom Popovac, ITS je poveo sa 11:10. Nastavljena je borba za svaki poen, rezultatska prednost se smenjivala. Prelomni trenutak desio se pri rezultatu 15:15. Odbojkašice ITS-a vezuju pet poena i preuzimaju kontrolu. Vrlo suverenom igrom do kraja seta, odličnim poenima Brkovićeve ITS dobija set sa 25:18 i odnosi pobedu u ovom meču.

Statistika
Statistika: Visoka škola ITS Matematički fakultet
Poeni iz igre 22 16
Poeni iz bloka 1 0
As 1 2
Servis greške 2 3
Greške iz igre 10 17

Nakon utakmice, kapiten ITS-a, Maja Simić čestitala je svojim saigračicama na pobedi. ,,Drago mi je da smo ostvarile ovu pobedu i da nastavljamo takmičenje. Nadam se da ćemo i u nastavku biti uspešne.”

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN nadjačao Vojnike
Naredni tekstFON-u titula u Liga kupu
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs