Istorijska pobeda FPN-a u derbiju!

86

Košarkaši Fakulteta političkih nauka pobedili su nakon produžetaka u derbiju kola Prve studentske košarkaške lige domaću ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 50:46 ( 15:8, 3:8, 10:13, 17:16, 1:5).

Ekipe iz Jove Ilića priredile su u hali KK „Žarkovo“ pravi studentski košarkaški derbi odigravši, možda i najtežu utakmicu u dosadašnjem toku sezone.

Sastavi timova

Prvu četvrtinu obeležila je bolja igra Fonovaca, koji su više pogađali iz igre. Ipak, uspeli su Politikolozi da ostanu u igri preciznošću sa linije penala, te je tim FON-a samo u prvih deset minuta mogao da održi dominaciju i svoj tempo igre. Rezultat nakon prve četvrtine bio je 15:8.

Narednih deset minuta su bolje iskoristili košarkaši FPN-a, te su dvema trojkama i čvršćom odbranom uspeli da se vrate u meč i sustignu prošlogodišnje vicešampione na samo dva poena zaostatka (18:16).

Treća četvrtina pripala je ekipi FPN-a, koja je uz organizovaniji napad, boljom preciznošću iz igre, ali i sa linije slobodnih bacanja, kao i manje faulova uspela da nadomesti nedostatak iz prethodne dve četvrtine i ozbiljnije ugrozi „srebrne“ Fonovce. Pogađali su Luković i  Subašić na strani FPN-a, dok su Draško i Radosavljević držali domaću ekipu u igri. Prvo vođstvo gostiju zabeleženo je nakon pola sata igre (28:29).

Poslednja deonica regularnog dela meča protekla je u znaku potpunog egala i neizvesnosti, te je nakon 40 minuta igre rezultat bio izjednačen (45:45). I pored „kraće klupe“ odnosno samo sedmorice igrača, košarkaši FPN-a uspeli su da izbore produžetke, nakon kojih su upisali još jednu pobedu ove sezone. Samo pet poena u produžecima bilo je dovoljno FPN-u da zabeleži pobedu, a svih pet upisao je Lukić koji je pogodio jednu trojku i dva puta bio precizan sa linije penala, pa je postavio i konačan rezultat 46:50.

Marko Uskoković iz redova Fakulteta političkih nauka rekao je da je ova pobeda iznenađenje za sve.

Sjajan meč. Mislim da smo po prvi put u istoriji fakulteta pobedili FON. Puno igrača u timu igra sa mnom u klubu, u Zvezdari. Idemo dalje, ali prvo da proslavimo ovu pobedu. . Očekujem da prođemo u drugi krug. To nam je cilj od početka. Na ovu pobedu nismo računali i to je samo plus“, zaključio je Uskoković.

Najbolji u pobedničkoj ekipi, ali i na celom meču bio je Luković koji je postigao 12 poena, dok je u ekipi FON-a najefikasniji bio Radosavljević sa 15 upisanih poena.

Statistika

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstPravnici efikasniji u goleadi protiv DIF-a
Naredni tekstFSFV rutinski sa RGF-om!
Zdravo, ja sam Aleksandra! Studentkinja novinarstva na FPN-u, sportindeksovac, nesuđena glumica i jednog dana, nadam se, dobar sportski novinar! Kritikujte, pišite, komentarišite na aleksandra radivojevic93@gmail.com Moji tekstovi